REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané tvarůžky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo se nebojí typické chuti olomouckých tvarůžků, pak této pochoutce neodolá! Jedná se o kousky tvarůžků obalené do směsi koření a bylinek, promíchané s olejem, česnekem a cibulí, podávané dobře odleželé.


Ingredience:
2 balíčkyolomouckých tvarůžků
4 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
směs sušených bylinek ( oregáno, tymián... )
sladká i pálivá mletá paprika
kvalitní slunečnicový olej
celý pepř

Postup:

1. Kolečka tvarůžků překrájíme na čtvrtiny, dáme do misky a „omatláme“ všemi sypkými ingrediencemi
2. Polovinu česneku utřeme a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka
3. Všechno důkladně promícháme, přendáme do uzavíratelné misky nebo sklenice, zalijeme olejem a uložíme do chladné místnosti
4. Necháme 1 týden naložené, pak si můžeme na naložených tvarůžkách pochutnat.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy