Skvělá chuťovka k pivu či vínu! Dále servírujeme jen tak, spolu s pečivem například ke grilovaným pokrmům, k pečeným masům, nebo podáváme jako součást párty menu.
Ingredience:
500 g | cherry papričky (třešňové), např. Large Red Cherry, Pepperoncini |
1 balení | Ricotty (Lučiny, Mascarpone...) |
1 balení | Mozarelly |
čerstvé listy oregána a bazalky (lze použít i jiné oblíbené koření) | |
mléko nebo smetana na rozředění | |
rostlinný olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Omyté papričky odkrojíme u stopky, opatrně vydlabeme
- Smícháme spolu nastrouhanou Mozarellu spolu s Ricottou nebo Lučinou či Mascarpone, přidáme nasekané bylinky, bude li hmota moc tuhá, můžeme ji mírně rozředit mlékem nebo smetanou, osolíme, okořeníme pepřem
- Vše vyšleháme do pěny například pomocí ručního tyčového mixéru
- Pomocí širšího nástavce a sáčku na cukroví sýrovou pěnou plníme vydlabané chilli papričky
- Do vhodné skleničky vyskládané papričky naplněné sýrovou pěnou zalijeme olejem, uzavřeme, skladujeme v lednici.
Podobně lze nakládat a plnit i kozí rohy a další druhy chilli papriček!