REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové topinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka upečené plátky větších brambor, máčené v husím sádle ochuceném česnekem.


Ingredience:
400 gbrambor
80 gsádla
1-2 ksstroužky česneku
voda na omytí brambor
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, nakrájíme na plátky a prudce je zapečeme v troubě vyhřáté asi na 220-230 °C
2. V misce rozehřejeme sádlo (nejlépe husí), přidáme se solí utřený česnek
3. Brambory upečené do křupava potřeme ochuceným omastkem a ihned podáváme.

Doporučení:

Takto upravené brambory skvěle chutnají k čaji, vínku či jako zajímavá příloha k pečeným nebo grilovaným masům.

Poznámka:

Již během pečení můžeme brambory potírat sádlem smíchaným s utřeným česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy