REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové tyčinky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané tyčinky z brynzy a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gbrynzy
1 sáčekprášek do pečiva
1 ksvejce
mléko
sádlo
kmín
sůl

Postup:

1. Mouku, žloutek a mléko vypracujeme v hladké těsto, to rozválíme na placku, kterou potřeme brynzou a přeložíme jako lístkové těsto, necháme 30 minut rozležet
2. Těsto rozválíme na sílu tužky, pokrájíme na tyčinky, které skládáme na sádlem vymazaný plech
3. Tyčinky potřeme bílkem, posypeme kmínem a solí
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 20 minut dozlatova.

Doporučení:

Brynzové tyčinky podáváme k vínu nebo pivu.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy