Slané tyčinky z brynzy a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
250 g | brynzy |
1 sáček | prášek do pečiva |
1 ks | vejce |
mléko | |
sádlo | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Mouku, žloutek a mléko vypracujeme v hladké těsto, to rozválíme na placku, kterou potřeme brynzou a přeložíme jako lístkové těsto, necháme 30 minut rozležet
2. Těsto rozválíme na sílu tužky, pokrájíme na tyčinky, které skládáme na sádlem vymazaný plech
3. Tyčinky potřeme bílkem, posypeme kmínem a solí
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 20 minut dozlatova.
Brynzové tyčinky podáváme k vínu nebo pivu.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek