REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Eidamové tyčinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě povolené kousky eidamu.


Ingredience:
libovolné množství sýru Eidam
olej na potření plechu
grilovací koření
chilli koření

Postup:

1. Nakrájíme eidam na cca 2-3cm široké hranolky 2. Poskládáme je na olejem potřený plech nejméně s dvoucentimetrovými mezerami (jakmile eidam povolí, aby se jednotlivé kousky neslepily dohromady)
2. Sýrové hranolky pak posypeme grilovacím a chilli kořením 3. Plech vložíme do předem rozpečené trouby a po 2-3minutách vytáhneme
4. Mírně rozteklé dozlatova opečené sýrové hranolky můžeme ihned podávat, nebo je schováme pro kamarády a přátele na večerní posezení u dobře vychlazeného piva, či vína.

Doporučení:

– Úspěšnost tohoto receptu závisí na kvalitě použitého sýru!

Poznámka:

– Pečené sýrové hranolky jsou výborné např. jako doplňková příloha ke steakům či studeným mísám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy