V troubě povolené kousky eidamu.
Ingredience:
libovolné množství sýru Eidam | |
olej na potření plechu | |
grilovací koření | |
chilli koření |
Postup:
1. Nakrájíme eidam na cca 2-3cm široké hranolky 2. Poskládáme je na olejem potřený plech nejméně s dvoucentimetrovými mezerami (jakmile eidam povolí, aby se jednotlivé kousky neslepily dohromady)
2. Sýrové hranolky pak posypeme grilovacím a chilli kořením 3. Plech vložíme do předem rozpečené trouby a po 2-3minutách vytáhneme
4. Mírně rozteklé dozlatova opečené sýrové hranolky můžeme ihned podávat, nebo je schováme pro kamarády a přátele na večerní posezení u dobře vychlazeného piva, či vína.
– Úspěšnost tohoto receptu závisí na kvalitě použitého sýru!
Poznámka:– Pečené sýrové hranolky jsou výborné např. jako doplňková příloha ke steakům či studeným mísám.