REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapečené

Batátové chipsy s česnekovým dipem

Batáty nakrájené na hranolky, pečené s kapkou oleje v troubě. Podávané s dipem z tatarské omáčky, česneku a citronové šťávy.

Bramborové topinky

Zprudka upečené plátky větších brambor, máčené v husím sádle ochuceném česnekem.

Brynzové tyčinky II.

Slané tyčinky z brynzy a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Eidamové tyčinky

V troubě povolené kousky eidamu.

Grilovaný bramborový salát

Předem povařené čtvrtky brambor pečené na grilu dozlatova. Smíchané s tatarskou omáčkou, jarní cibulkou, chilli, citrónovou šťávou, koriandrem a pepřem.

Hranolky, ostrá salsa s celerem

Nechte se inspirovat a připravte si mlsání k pivu či vínu z hranolek McCain Fri’Style, které smažené servírujte například s ostrou domácí salsou.

Jemný sýrový nákyp

Nadýchaný nákyp se strouhaným sýrem, vajíčky, máslem, moukou a mlékem zapečený v malých mističkách do zlatova.

Jogurtové tyčinky

Tyčinky z jednoduchého jogurtového těsta.

Naložené hranolky

V troubě upečené hranolky Crispers d firmy McCain, zapečené v košíčku či zapékací misce spolu s natrhaným pečeným kuřecím masem, kukuřicí, jarní cibulkou a sterilovanými fazolemi, to vše posypané nastrouhaným sýrem.

Olivové bochánky

Drobné pečivo k pivu či vínu.

Parmazánové chipsy II.

Půvabná, chutná a netradiční dekorace slaných jídel. Dozdobí a ozvláštní saláty, zapékanou zeleninu i jednohubky.

Pečené brambory s rajčatovým pestem a parmazánem

Plátky neloupaných brambor opečené v troubě z obou stran, potřené rajčatovým pestem a sypané strouhaným parmazánem.

Pivní fondue

V rozehřátém pivu roztavený nastrouhaný sýr, dochucený kořením, rozetřený na plátcích veky, zapečený v troubě dozlatova.

Řecký dip s hranolky Crispers

K pivu či vínu, nebo také jako zajímavá příloha například ke grilovaným masům, to je tato streetfoodová pochutina podle receptu blogerky S vášní pro jídlo.

Slaný mls s Nivou

Jemné pečivo z másla, mouky a sýru Niva.

Streetfoodové hranolky s rozpečeným camembertem

Streetfoodový recept od blogerky “S vášní pro jídlo”, která tento recept připravila ve spolupráci s firmou McCain. Pochutnejte si na pečených hranolkách servírovaných spolu s rozpečeným sýrem a zkaramelizovanou cibulkou.

Škvarkové pivní bochánky

Bochánky z mouky, černého piva, škvarků a dalších ingrediencí, upečené v troubě dorůžova.

Škvarkové placičky

Placky z kynutého těsta se škarky.

Trhací chléb plněný slaninou a sýrem

Bochník chleba šikovně rozkrájený do tvaru ježečka, naplněný plátky tvrdého sýra a anglické slaniny, dochucený prolisovaným česnekem a orestovanou jarní cibulkou.

Zeleninové chipsy s citronovým dipem

Pokud máte rádi zeleninu, tahle chuťovka na silvestrovském stole nesmí chybět. Kombinovat můžete snad všechnu zeleninu, kterou doma najdete. Vsadíme se, že tyhle křupavé chipsy se Nového roku nedočkají.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy