REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapečené

Batátové chipsy s česnekovým dipem

Batáty nakrájené na hranolky, pečené s kapkou oleje v troubě. Podávané s dipem z tatarské omáčky, česneku a citronové šťávy.

Bramborové topinky

Zprudka upečené plátky větších brambor, máčené v husím sádle ochuceném česnekem.

Brynzové tyčinky II.

Slané tyčinky z brynzy a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Eidamové tyčinky

V troubě povolené kousky eidamu.

Grilovaný bramborový salát

Předem povařené čtvrtky brambor pečené na grilu dozlatova. Smíchané s tatarskou omáčkou, jarní cibulkou, chilli, citrónovou šťávou, koriandrem a pepřem.

Hranolky, ostrá salsa s celerem

Nechte se inspirovat a připravte si mlsání k pivu či vínu z hranolek McCain Fri’Style, které smažené servírujte například s ostrou domácí salsou.

Chipsy z kuřecích kůžiček se sýrem a pomerančem

Další recept z rubriky TV Nova “Vaříme levně a chutně” od Ládi Hrušky.

Chipsy z vepřových kůží

Jednoduchý recept, z mexické kuchyně, na mlsání k televizi k vínu či pivu. Chipsy, připravené podle tohoto receptu, se podávají teplé s tradiční mexickou omáčkou salsou, nebo mexickou omáčku můžeme nahradit například ajvarem.

Jemný sýrový nákyp

Nadýchaný nákyp se strouhaným sýrem, vajíčky, máslem, moukou a mlékem zapečený v malých mističkách do zlatova.

Jogurtové tyčinky

Tyčinky z jednoduchého jogurtového těsta.

Mrkvové hranolky s parmezánem

Vyzkoušejte tento překvapující recept na zdravé hranolky, které ale chutnají úžasně a skvěle se hodí nejen jako občerstvení k party menu, ale také k příjemnému posezení u sklenky vína s přáteli, či těmi nejbližšími.

Naložené hranolky

V troubě upečené hranolky Crispers d firmy McCain, zapečené v košíčku či zapékací misce spolu s natrhaným pečeným kuřecím masem, kukuřicí, jarní cibulkou a sterilovanými fazolemi, to vše posypané nastrouhaným sýrem.

Olivové bochánky

Drobné pečivo k pivu či vínu.

Parmazánové chipsy II.

Půvabná, chutná a netradiční dekorace slaných jídel. Dozdobí a ozvláštní saláty, zapékanou zeleninu i jednohubky.

Pastinákové hranolky s petrželí a česnekem

Skvělá, zdravá pochutina k pivu či vínu. Hodí se podávat s nějakým dipem. Stejně tak můžeme těmito hranolky nahradit ty klasické, bramborové.

Pečené brambory s rajčatovým pestem a parmazánem

Plátky neloupaných brambor opečené v troubě z obou stran, potřené rajčatovým pestem a sypané strouhaným parmazánem.

Pivní fondue

V rozehřátém pivu roztavený nastrouhaný sýr, dochucený kořením, rozetřený na plátcích veky, zapečený v troubě dozlatova.

Řecký dip s hranolky Crispers

K pivu či vínu, nebo také jako zajímavá příloha například ke grilovaným masům, to je tato streetfoodová pochutina podle receptu blogerky S vášní pro jídlo.

Slaný mls s Nivou

Jemné pečivo z másla, mouky a sýru Niva.

Streetfoodové hranolky s rozpečeným camembertem

Streetfoodový recept od blogerky “S vášní pro jídlo”, která tento recept připravila ve spolupráci s firmou McCain. Pochutnejte si na pečených hranolkách servírovaných spolu s rozpečeným sýrem a zkaramelizovanou cibulkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy