K pivu či vínu, nebo také jako zajímavá příloha například ke grilovaným masům, to je tato streetfoodová pochutina podle receptu blogerky S vášní pro jídlo.
Ingredience:
1 balení | hranolek Crispers od McCain |
1 balení (cca 200 g) | sýra feta |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | červeného vinného octa |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | pečená paprika naložená v oleji |
sůl | |
paprikové vločky a oregano na servírování |
Postup:
- Na dip dejte do mixéru pečenou papriku, na kousky nadrobený sýr feta, česnek a spolu s olivovým olejem a vinným octem rozmixujte dohladka.
- Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte.
- Před podáváním naservírujte dip do misky a posypte ho paprikovými vločkami a oreganem.
Nabírat dip můžete přímo upečenými hranolky, jako jedlou lžičkou.
Poznámka:
Recept k článku: Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele