Jednoduchý recept, z mexické kuchyně, na mlsání k televizi k vínu či pivu. Chipsy, připravené podle tohoto receptu, se podávají teplé s tradiční mexickou omáčkou salsou, nebo mexickou omáčku můžeme nahradit například ajvarem.
Ingredience:
500 g | mepřových kůží |
osolená voda na povaření kůží | |
mexická salsa | |
chilli | |
sůl | |
papír na pečení |
Postup:
- Vepřové kůže očistíme (odstraníme chloupky), povaříme 15 minut v osolené vodě, slijeme, necháme vychladnout a okapat.
- Okapané kůže potřeme na vnitřní straně chilli, osolíme. Nařízneme (nedořízneme do konce) na čtverečky o hraně 3 cm x 3 cm, ty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme asi 30 minut, až kůže začnou na povrchu zlátnout a budou chřupavé.
- Upečené kůže rozlámeme na čtverečky, podáváme se salsou, osvědčil se i ajvar. Kůže namáčíme do omáčky a konzumujeme teplé.
Chipsy zkonzumuje hned, druhý den ztvrdnou a jdou těžko rozkousat. Salsu ze nahradit například ajvarem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek