REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Parmazánové chipsy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půvabná, chutná a netradiční dekorace slaných jídel. Dozdobí a ozvláštní saláty, zapékanou zeleninu i jednohubky.


Ingredience:
100 gparmazánu
malá pánvička s nepřilnavým povrchem
pečicí papír

Postup:

1. Parmazán jemně nastrouháme
2. Celkové množství sýru rozdělíme na 6 dílů
3. Na mírném plameni nahřejeme malou pánvičku s nepřilnavým povrchem
4. Lžící na ni klademe jednotlivé hromádky sýra, které v rovnoměrné tloušťce (asi 3-4 mm) rozmístíme po ploše pánve
5. Po několika vteřinách se sýr začíná rozpouštět a hmota se spojí – když je rozteklý všechen parmazán, vzniklou placičku opatrně podebereme rovnou špachtlí
6. Přemístíme na pečicí papír, a pokud chceme, můžeme po několika vteřinách rozkrájet na trojúhelníčky, nebo jemným promačkáním vytvarovat různé obrazce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy