Vyzkoušejte tento překvapující recept na zdravé hranolky, které ale chutnají úžasně a skvěle se hodí nejen jako občerstvení k party menu, ale také k příjemnému posezení u sklenky vína s přáteli, či těmi nejbližšími.
Ingredience:
2-3 ks | větší bio mrkve |
1 lžíce | sušeného česneku |
1 lžíce | bio oleje |
1/4 hrnku | bio parmezánu |
bio petržel | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Mrkve důkladně oškrabte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně tenké hranolky.
- V míse smíchejte olej, najemno nastrouhaný parmezán, sušený česnek, nasekanou petržel, pepř, sůl a důkladně vše promíchejte.
- Hranolky obalte směsí a rovnoměrně rozložte na pekáček vystlaný pečicím papírem.
- Pečte při teplotě 200 stupňů přibližně 15 až 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
Recept k článku: Mrkev jako neopomenutelná součást podzimního jídelníčku. Vyzkoušejte recepty, které překvapí!