REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní fondue

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rozehřátém pivu roztavený nastrouhaný sýr, dochucený kořením, rozetřený na plátcích veky, zapečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
450 gtvrdého sýra Primátor
300 gchlebíčkové veky nebo anglického bílého chleba
100 mlsvětlého piva
hořčice
pepř

Postup:

1. Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř, za stálého míchání sýr roztavíme na hladkou hmotu
2. Necháme ho trochu zchladnout, pak ho natřeme na plátky veky nebo bílého chleba
3. Chlebíčky urovnáme na horký plech a krátce v troubě zapečeme, až sýr na povrchu zezlátne
4. Podáváme horké k pivu, vínu nebo čaji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy