REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory s rajčatovým pestem a parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky neloupaných brambor opečené v troubě z obou stran, potřené rajčatovým pestem a sypané strouhaným parmazánem.


Ingredience:
5-6 ksvelkých neloupaných brambor
rajčatové pesto
pečicí papír
parmazán
sůl

Postup:

1. Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky
2. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají
3. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany
4. Vyjmeme z trouby (tu ale nevypínáme) a každý plátek z vrchní strany lehce osolíme a pomažeme rajčatovým pestem a posypeme strouhaným sýrem
5. Krátce znovu zapečeme , dokud se sýr nerozpustí, a podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy