REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Batátové chipsy s česnekovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Batáty nakrájené na hranolky, pečené s kapkou oleje v troubě. Podávané s dipem z tatarské omáčky, česneku a citronové šťávy.


Ingredience:
Na 4 porce:
4 ksvelkých oloupaných batátů
50 mlkvalitního rostlinného oleje
Pečený česnekový dip:
4 lžíceTatarské omáčky Hellmann’s
2 ksstroužku rozdrceného uzeného česneku
šťáva z půlky citrónu

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C
2. Batáty nakrájíme na jemné hranolky, a promícháme je s troškou rostlinného oleje
3. Mezitím si potřeme plech malým množstvím oleje a necháme ho 10 minut prohřát v troubě
4. Poté na již rozehřátý plech rozprostřeme hranolky batátů a pečeme po dobu 20-30 minut.
5. Každých deset minut plátky batátů poctivě otáčíme, abychom docílili rovnoměrného propečení
6. Propečené plátky batátů po vytáhnutí z trouby překryjeme na 5 minut papírem, který odsaje přebytečný tuk
7. Servírujeme společně s připraveným dipem z Tatarské omáčky Hellmann´s.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy