REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemný sýrový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný nákyp se strouhaným sýrem, vajíčky, máslem, moukou a mlékem zapečený v malých mističkách do zlatova.


Ingredience:
160 gnastrouhané goudy
160 gpolohrubé mouky
40 gmásla
4 ksvajec
3 dlmléka
1 lžíceSolamylu
mletá paprika
špetka muškátového květu
sůl

Postup:

1. Do vroucího mléka dáme sůl a máslo, vsypeme mouku a na ohni vypracujeme nelepivé hladké těsto
2. Odstavíme a zapracujeme po jednom vejce, pak sýr a Solamyl a muškátový květ
3. Vložíme do zapékacích mističek, které jsme vymazali studeným máslem
4. Zvolna zapékáme asi 30 minut při 170 – 180° C – respektujeme přitom vlastnosti své trouby
5. Podáváme ihned po upečení se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy