REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bez masa


Fritované chlebové hranolky

Chlebová pikanterie.

Grilované hřiby s hořčičným dresinkem

Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem.

Grilovaný bramborový salát

Předem povařené čtvrtky brambor pečené na grilu dozlatova. Smíchané s tatarskou omáčkou, jarní cibulkou, chilli, citrónovou šťávou, koriandrem a pepřem.

Grilovaný hermelín

Ve fritovacím hrnci ugrilovaný pikantní hermelín.

Hermelín marinovaný, nakládaný

Na čtvrtiny nebo šestiny nakrájené hermelíny, proložené kolečky cibule, lupínky česneku a pokrájenými feferonkami, dochucené novým kořením a tymiánem, zalité olejem, 3 dny marinované.

Hermelín plněný pomazánkami

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.

Hermelín s fíkovým čatní

Tento recept sestavili italští šéfkuchaři ze zámku Savoia a je určený opravdu mlsným gurmánským jazýčkům. Tip na silvestrovské pohoštění k dobrému vínu.

Hermelín s praženými ořechy, česnekem a petrželkou

Rozkrojený hermelín plněný směsí opražených vlašských ořechů, sekané petrželky a rozetřeného česneku.

Hermelíny s ořechovou náplní

Naplněné hermelíny směsí z ořechů, vydlabané části hermelínů, česneku, másla, pepře a soli.

Houbové matesy

Houby naložené na způsob matesů, skvělá chuťovka k pivu nebo vínu.

Houbové matjesy

Recept na nakládané hřibovité houby skvělé k pivu.

Houbový ovar

Jednoduchý recept na povařené tvrdé houby, servírované s hořčicí a chlebem.

Hranolky, ostrá salsa s celerem

Nechte se inspirovat a připravte si mlsání k pivu či vínu z hranolek McCain Fri’Style, které smažené servírujte například s ostrou domácí salsou.

Chipsy z kuřecích kůžiček se sýrem a pomerančem

Další recept z rubriky TV Nova “Vaříme levně a chutně” od Ládi Hrušky.

Chipsy z vepřových kůží

Jednoduchý recept, z mexické kuchyně, na mlsání k televizi k vínu či pivu. Chipsy, připravené podle tohoto receptu, se podávají teplé s tradiční mexickou omáčkou salsou, nebo mexickou omáčku můžeme nahradit například ajvarem.

Chleboráčky – bramboráčky z chleba

Chleboráčky, bramboráčky z chleba se skvěle hodí jako příloha k různým masům s omáčkou, ale moc dobré jsou jen tak, například k pivu či vínu. Jde o recept vhodný na zpracování staršího chleba.

Jemné bramboráčky s kysanou smetanou a kaviárem

Bramboráčky z brambor, mouky, vejce a česneku, přelité zakysanou smetanou, podávané doplněné kaviárem.

Jemný sýrový nákyp

Nadýchaný nákyp se strouhaným sýrem, vajíčky, máslem, moukou a mlékem zapečený v malých mističkách do zlatova.

Jogurtové minilangoše

Z mouky, jogurtu, jedlé sody a soli připravené malé langošky, usmažené v rozpáleném oleji dozlatova, servírované potřené vodou ochucenou rozetřeným česnekem, pokapané kečupem a posypané nastrouhaným sýrem.

Jogurtové tyčinky

Tyčinky z jednoduchého jogurtového těsta.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků