REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty, návody a rady profesionálů

Naši skvělí kuchaři rádi poradí, jak si doma připravit jídla v těch nejmodernějších domácích spotřebičích, či jakou trobu nebo jiný moderní výrobek si pořídit do kuchyně a další důležité rady ohledně práce v moderní kuchyni. Gastronomické firmy zase představí to nejlepší z jejich nabídky, například pekaři nám poví, jaké pečivo je hit letošního roku, cukráři nám zase prozradí, jak na fondán, nebo kde koupit ten nejlepší, vinaři … tak ti vás také nenechají ve štychu!


„Nejlepší snídaně? Směs několika různých druhů vloček,“ říká známá dietoložka Karolína Hlavatá

Snídaně patří mezi nejdůležitější jídla dne. Energii spotřebovanou v průběhu noci je zapotřebí doplnit. „Kdo snídani vynechává, bývá pak přes den méně výkonný, snadněji se unaví a večer se pravděpodobně nají víc, než je tělu milé,“ upřesňuje nutriční poradkyně, PhDr. Karolína Hlavatá, jež je i odborným garantem společnosti Vím, co jím.

10 tipů jak skloubit vína roku 2016 s jídlem – zkroťte všechny chutě

Jídlo a víno k sobě neodmyslitelně patří. Skloubit spleť všech možných chutí je ale i pro zkušené kuchaře těžkým oříškem. Vybrali jsme pro vás proto nejzajímavější vína roku 2016 a společně s odborníky jsme vytvořili jednoduchý návod na to, jak je kombinovat v kuchyni.

10 věcí, které potřebujete vědět o mouce

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak je to v současnosti s moukou a obsahem lepku? Které mlýnské výrobky jsou pro nás specifické a jak se liší od zbytku světa? Jakou roli hrají produkty z mouky v naší výživě? Jak poznat kvalitní mouku?

150 nových druhů keramiky

Právě k nám na sklad dorazilo 150 nových druhů japonské keramiky Made in Japan, která hýří všemi barvami a netradičními tvary. Všechny kousky jsou opravdu originální a jejich nepravidelné tvary poukazují na ruční výrobu japonskými mistry hrnčíři. Nádobí je tak nádherné, že bude těžké, vybrat si jen jeden kus. A proto máme pro vás speciální nabídku se zavádějící slevou – 20 %!  Zveřejněno: 30.8.2016

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

3 tipy na chutnou a zdravou svačinu

Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť ředkviček a tvarohu, nebo si pochutnáte na šunce a volském oku.

3 tipy na mixéry, se kterými připravíte lahodné a osvěžující smoothie na léto

Připravit si v létě lahodné a osvěžující smoothie z čerstvého ovoce je k nezaplacení. Ovšem, abyste dokázali vše zpracovat maximálně efektivně, budete potřebovat kvalitní smoothie mixér. Možná vás teď bude zajímat, jaký je rozdíl mezi smoothie a odšťavňovači.

4 tipy na co si dát pozor při chroupání pochutin

Léto se blíží a s nimi oblíbená a zvýšená konzumace slaných pochutin u vína a piva. Víte, na co byste si měli dát pozor?

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

5 lehkých receptů s medem

Med obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má antibakteriální účinky a v kuchyni velmi široké uplatnění. Máme pro vás inspiraci, jak jednoduše použít med kdykoli během dne. Vyzkoušejte některý z receptů a uvidíte, jak jednoduše si můžete osladit život!

5 letních vychytávek, díky kterým si užijete léto na maximum

Teplotní rekordy sice letos zatím nepadají, ale léto už je v plném proudu. Osvěžující drinky, grilování a chytání bronzu jsou aktivity, které si o prázdninách užívá každý z nás. Chcete tuto sezónu prožít naplno? Inspirujte se užitečnými tipy, bez kterých letos nedáte ani ránu.

5 původních pražských receptů, díky kterým dáte vale smažáku

Šéfkuchař z pražské kulinářské školy Chefparade Radek Jakubec se vydal po stopách tradiční pražské kuchyně a vybral pro vás 5 tradičních staropražských receptů, z kterých můžete sestavit menu o několika chodech.

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

5 rad, jak vybrat domácí vinotéku

Patříte mezi milovníky vína a rádi si dopřejete sklenku k dobré večeři? Není divu, správná kombinace pokrmu a vína může povýšit obyčejnou večeři na gurmánský zážitek. Aby investice do kvalitních vín nebyla znehodnocena, je potřeba vína vhodně uskladnit v domácí vinotéce. Díky spotřebiči docílíte optimálních skladovacích podmínek, aby byla zachována ušlechtilost a typický charakter vín. Jak ale vybrat vinotéku, aby splňovala vaše potřeby? Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit.

5 retro potravin, které jsou stále IN

Také čas od času od svých známých či členů rodiny slýcháte průpovídku, že ta či ona potravina není dnes, co bývala? Samozřejmě nechybí podrobný nostalgický popis produktu, nejen jak vypadal, ale i jak chutnal. Přinášíme 5 potravin, které přečkaly pád komunismu, a které můžeme i v současnosti v takřka nezměněné podobě ochutnat.

5 tipů na ručně vyráběné vánoční dárky

Ať je dnešní doba sebevíc hektická, Vánoce jsou svátky klidu. Každý z nás by si měl tuto vzácnou chvíli v roce užívat a ne běhat po obchodech a shánět kvanta dárků. Zkuste letos potěšit své nejbližší vlastnoručně vyrobeným dárkem. Když k výrobě přidáte špetku lásky, výsledek udělá radost jak vám, tak obdarovanému. A to mnohonásobně vyšší než kupovaná věc. Navíc ušetříte peníze a spoustu času. Že nemáte na takovéto dárky dosti kreativní duši? Od toho jsme tu my a naše tipy.

5 tipů pro bezpečné grilování na plynové láhvi

Léto se sice blíží ke konci, ale grilovací sezóna zdaleka nekončí. Velké oblibě se v posledních letech těší zejména plynové grily, které spojují výhody grilů na uhlí i na elektřinu. Jejich používání i údržba je velmi snadná. Palivem je propan-butan neboli LPG, který je dodáván v tlakových láhvích. Při správné údržbě a manipulaci jsou propan-butanové láhve naprosto bezpečné. Na je třeba dát pozor a čeho se vyvarovat při využívání plynových láhví?

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

5 tipů, jak chutně grilovat klobásy

Už jste si určitě přečetli tisíce článků, které popisují, jak správně ugrilovat steak nebo rybu. Ale co takové uzeniny? Ty jsou přece taky skvělé a rady k jejich grilování jsou potřeba. Nikdo přece nechce mít na talíři vysušeného červíka. Poradíme vám, jak na to.

5 tipů, jak si užít nejlepší dámskou jízdu letošního podzimu

O slovo se definitivně přihlásil podzim, a tak se oslavy na nějaký čas přesunou do interiéru. Vyrazit za zábavou můžeme do restaurace, baru, nebo klubu. Co takhle jednou za čas zůstat doma a dodat večeru jiný nádech? Vyhněte se pro jednou strkanicím v přelidněných nočních klubech a užijte si s přáteli dobrého jídla a pití v pohodlí domova. Zapomeňte však na typické chlebíčky a konzervativní zábavu. Inspirujte se následujícími tipy a užijte si večer s kamarádkami, které se postarají o atmosféru, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy