Mistr cukrář a ambasador AHMAD TEA Josef Maršálek v létě navštívil dalekou Srí Lanku, odkud si kromě nezapomenutelných zážitků z návštěvy čajových plantáží, továrny na čaj, či setkání s čajovým someliérem, dovezl také řadu originálních receptů. Tradiční srílanské sušenky „KOKIS“ podávané výhradně k čaji jsou jedním z nich.
Není tajemstvím, že Josef Maršálek je nejen vyhlášeným mistrem cukrářem a pekařem, ale kromě jiného také vášnivým cestovatelem a milovníkem kvalitního čaje. Láska a téměř závislost, samozřejmě v tom nejlepším smyslu slova, na tomto lahodném nápoji, se prohloubila během jeho pobytu v Anglii, kde téměř 8 let pekl pro proslulý londýnský obchodní dům Harrods a své dezerty dodával i na královský dvůr. Jak se asi cítí v nové roli ambasadora AHMAD TEA? Přijal ji s radostí, láskou a pokorou sobě vlastní.
Kromě řady nových receptů, které Josef Maršálek pro AHMAD TEA připravil, se letos v létě vypravil na dalekou Srí Lanku, kde navštívil čajové plantáže, továrnu na zpracování a výrobu čaje, ale především měl příležitost poznat rodiny sběračů a sběraček, jejichž vztah k čaji je hluboce zakořeněný v jejich každodenním životě. Z této exotické cesty si Josef Maršálek samozřejmě dovezl řadu receptů, mezi nimi tradiční dezert „KOKIS“, který symbolizuje štěstí a hojnost. Recept na přípravu smažených kokosových sušenek „KOKIS“ představuje kulturní dědictví Srí Lanky, které se předává z generace na generaci a jeho příprava tak bývá rodinnou záležitostí. Podávají se výhradně k pravému cejlonskému čaji. Ochutnáte?
Recept najdete zde: Kokis paní Inrani
„Ahmad Tea – z lásky k tomu nejlepšímu čaji“
Pro více informací a zajímavé inspirace navštivte
nebo se staňte fanoušky na
https://www.facebook.com/AhmadTeaCzechRepublic/
https://www.instagram.com/ahmadteacz/