REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.


Když se potřebujete „dojíst“

Říkáte si, jak je možné, že některé potraviny vyvolávají hlad namísto abychom se po jejich konzumaci cítili sytí? Je to důsledkem zvýšeného obsahu cukru v krvi, který posléze poklesne stejně rychle jako se zvýšil. Příkladem jsou obyčejné brambory – ať už vařené nebo pečené, mají vysoký glykemický index, díky kterému nás krátce po jejich konzumaci opět přepadne hlad. Proto je důležité dbát na vyvážený jídelníček, do kterého neodmyslitelně patří potraviny bohaté na bílkoviny, jež hříšné myšlenky rychle zaženou. Neplatí však, že když si dáte k snídani vaječnou omeletu, máte denní příjem bílkovin splněný. Ideální je rozložit jejich konzumaci do celého dne, což znamená i do svačin. Nestíháte si pravidelně připravovat svačinové krabičky? Mějte po ruce Emco tyčinky s proteinem bez přidaného cukru.

 

 

Když chcete zahnat chutě

Bílkoviny jsou alfa a omega vyvážené stravy a měly by být významnou součástí každodenního jídelníčku. Nejen, že rychle zasytí, ale také zmírňují chutě. Protein totiž udržuje hladinu cukru v krvi na uzdě, čímž omezuje např. chutě na sladké. Když se u nás tyto choutky objeví, saháte v dobré víře po ovocných šťávách? Dejte raději přednost celým kouskům, potřebná ovocná vláknina se nachází právě v dužině a slupce. Odšťavněním ovoce zbyde jen cukr, který zvýší glykemii a zanedlouho se chutě zase ozvou. Vhodnou a rychlou variantou jsou také např. unikátní proteinové tyčinky od Emca bez přidaného cukru, které najdete v příchutích pistácie a kokos & mandle. Další možností je šunka, mléčné výrobky, nebo třeba luštěninové pomazánky.

 

Když vás trápí emoční hlad

Už jste se s emočním hladem někdy setkali? Zaskočí nás naprosto nečekaně a turbulentní rychlostí nabírá na intenzitě. V mysli se zjeví jeden konkrétní pokrm a v tu chvíli jakékoliv jiné jídlo tento druh hladu nezažene. Vzniká totiž na základě nepříjemné situace, kterou chcete zajíst. Chuť vyvolaná emocí začíná v ústech a mozku a musíte na ni zareagovat hned. Neznamená to však, že se jí nutně musíte nechat ovládnout. Namísto toho, abyste do sebe bezhlavě dostali co největší množství jídla, mějte po ruce tyčinku bohatou na bílkoviny, ořechy, anebo sušené maso, čímž mozek pod vlivem emocí ošálíte, protože břicho bude dokonale nasycené.

 

Produktový tip:

Léto klepe na dveře, sáhněte po svačinkách bez přidaného cukru

Přestože je v létě náš jídelníček o poznání lehčí, ani v tomto období není úplně snadné jíst zdravě. Chutě na sladké se ozývají možná méně, ale o to těžší je jim odolat, když na nás číhají různé nástrahy třeba v podobě sladkých nápojů nebo zmrzlin. Nenechte se zlákat a myslete na to, že zatímco po sladkém budete mít brzy hlad, potravina bohatá na bílkoviny vás zasytí na delší dobu. Ořechové tyčinky s proteinem od Emca jsou s 25 % rostlinného proteinu jejich ideálním zdrojem. Za sladkou chutí nestojí ani zrnko cukru, nýbrž sirup z kořene čekanky, který je skvělým zdrojem vlákniny. Vybírejte z oblíbených příchutí lahodného kokosu & mandle nebo pistácie a mějte tu správnou svačinku bez přidaného cukru vždy při ruce.

 

 

Doporučená cena: 24,90 Kč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Vinařské stezky a cyklostezky

Teplé letní počasí přímo vyzývá k pohybu a aktivně strávenému času. Za vínem, sportem a nádhernou přírodou se vydejte na jižní Moravu, kde najdete několik vinařský stezek a cyklostezek. Tato unikátní 1 200 km dlouhá síť značených cyklostezek protkává území všech jihomoravských vinařských podoblastí. Trasy jednotlivých okruhů jsou perfektně zpracovány do map s informacemi o jejich délce, výškovém profilu a stavu povrchu. Nenechte krásy Moravy dlouho čekat a vydejte se vstříc krásám přírody a vína.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Hranolky mají svůj den, co o nich víte?

13. červenec je celosvětově známý jako Mezinárodní den hranolek (Fête de la Frite). Tento zvláštní den vznikl v roce 1977, kdy se pan André Desboise a lovecká společnost Sulignat rozhodli uspořádat slavnostní den a pozvat obyvatele vesnice a majitele okolních panství. V tento den připravili 10 kg hranolků, následující rok se rozhodli pro velký úspěch akci opakovat a tak vznikl Fête de la Frite. Od roku 2015 oslavy provází tematické průvody, historické hry a soutěže o nejlepší hranolky. V Belgii se tento svátek slaví 14. července a ve zbytku světa připadá na 13. července. Ale celosvětově nejznámější hranolky jsou ty z McDonald´s.

číst dále ...

Tančící, Teddy i Zlatý: Mezinárodní den gumových medvídků je po roce opět tu

Léto je tu a s ním i prázdniny plné zábavy. Zpestřete si tyto dny a 15. července oslavte Mezinárodní den gumových medvídků, kteří se po generace těší oblibě po celém světě. Významný je tento rok především pro Haribo, největšího výrobce želatinových bonbonů, které letos slaví 100 let od svého založení. Znáte všechny medvídky, kteří patří do jeho rodiny?

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy