REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

3 snadné tipy, jak zpracovat avokádo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovoce hruškovitého tvaru s tvrdou slupkou a velkou peckou patří v poslední době mezi nejoblíbenější superpotraviny. Jak ale včas poznat zralost avokáda a vytvořit z něj lahodná jídla nám prozradil Jozef Schmidt, Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu.


Avokádo je nabité kvalitními rostlinnými tuky, minerálními látkami a vitamíny. A tak je právem považováno za superpotravinu. Jak si jej opravdu vychutnat? „Velmi důležité je, abyste na přípravu jídel používali zralé plody, které poznáte snadno. Stopka jde lehce odstranit a důlek po ní by měl být světlý. Dalším faktorem zralosti je měkkost, kdy avokádo nesmí být tvrdé, ale ani příliš měkké na omak,“ sděluje Jozef Schmidt, šéfkuchař sítě bistro kaváren Mondieu.

 

Pomazánka

Máte doma zralé avokádo a potřebovali byste jej snadno a rychle zpracovat? Zkuste z něj udělat pomazánku. „K avokádu můžete přidat vše, co máte rádi. Můj osobní tip je kvalitní tvaroh,“ doporučuje Schmidt. Možná jste nevěděli, že pokud bude rozkrojené avokádo stát dlouho na stole zhnědne. Abyste tomu předešli, pokapejte dužinu citronovou šťávou.

 

 

Salát s avokádem

Chtěli byste si dát lehký oběd nebo večeři? Přidejte avokádo do vašeho oblíbeného zeleninového salátu. Báječně se hodí ke kombinaci  mixu salátu, kuřecímu masu, cherry rajčatům, a bazalkovému pestu. „Nezapomeňte salát posypat parmazánem. Pokud chcete vyzkoušet chutnou kombinaci avokáda, krevet a salátu, zavítejte za námi do Mondieu,“ láká Schmidt.

 

 

Smoothie miska

Rozmixované čerstvé ovoce nebo zelenina v podobě smoothie je vitamínovou bombou, kterou si zamilujete! Zkuste ale smoothie doplnit o müsli, semínka, oříšky a další ingredience. Díky tomu vytvoříte snadno plnohodnotnou snídani nebo svačinu. Udělejte si doma avokádovou smoothie misku s domácím müsli podle receptu bistro kavárny Mondieu.

 

 

Recept: Avokádová smoothie miska (stačí kliknout!)

 

Poznámka redakce:

AMÓZNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK? MONDIEU! – Uvolněná a nezapomenutelná atmosféra, milá obsluha a jídla připravovaná z čerstvých a kvalitních surovin od místních dodavatelů, takové jsou hlavní znaky Mondieu. Moderní mezinárodní menu s francouzským vlivem je zde připravováno podle tradičních receptur a nabízí i možnosti pro vegetariány a vegany. Milovníci sladkého jistě ocení ručně vyráběné dezerty, které jsou podávány vždy čerstvé. Pochutnat si zde můžete na rozmanitých celodenních snídaních, salátech, burgerech, ale i speciálních denních menu. Dnešní doba je plná spěchu. Zastavte se na chvíli v Mondieu, kde si vychutnáte momenty plné vůní a chutí, které si zamilujete. Tato síť bistro kaváren otevřela v České republice má první pobočku v Praze, ve Westfield Chodov. Na své si zde přijdou i ti nejnáročnější hosté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy