REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

3 snadné tipy, jak zpracovat avokádo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovoce hruškovitého tvaru s tvrdou slupkou a velkou peckou patří v poslední době mezi nejoblíbenější superpotraviny. Jak ale včas poznat zralost avokáda a vytvořit z něj lahodná jídla nám prozradil Jozef Schmidt, Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu.


Avokádo je nabité kvalitními rostlinnými tuky, minerálními látkami a vitamíny. A tak je právem považováno za superpotravinu. Jak si jej opravdu vychutnat? „Velmi důležité je, abyste na přípravu jídel používali zralé plody, které poznáte snadno. Stopka jde lehce odstranit a důlek po ní by měl být světlý. Dalším faktorem zralosti je měkkost, kdy avokádo nesmí být tvrdé, ale ani příliš měkké na omak,“ sděluje Jozef Schmidt, šéfkuchař sítě bistro kaváren Mondieu.

 

Pomazánka

Máte doma zralé avokádo a potřebovali byste jej snadno a rychle zpracovat? Zkuste z něj udělat pomazánku. „K avokádu můžete přidat vše, co máte rádi. Můj osobní tip je kvalitní tvaroh,“ doporučuje Schmidt. Možná jste nevěděli, že pokud bude rozkrojené avokádo stát dlouho na stole zhnědne. Abyste tomu předešli, pokapejte dužinu citronovou šťávou.

 

 

Salát s avokádem

Chtěli byste si dát lehký oběd nebo večeři? Přidejte avokádo do vašeho oblíbeného zeleninového salátu. Báječně se hodí ke kombinaci  mixu salátu, kuřecímu masu, cherry rajčatům, a bazalkovému pestu. „Nezapomeňte salát posypat parmazánem. Pokud chcete vyzkoušet chutnou kombinaci avokáda, krevet a salátu, zavítejte za námi do Mondieu,“ láká Schmidt.

 

 

Smoothie miska

Rozmixované čerstvé ovoce nebo zelenina v podobě smoothie je vitamínovou bombou, kterou si zamilujete! Zkuste ale smoothie doplnit o müsli, semínka, oříšky a další ingredience. Díky tomu vytvoříte snadno plnohodnotnou snídani nebo svačinu. Udělejte si doma avokádovou smoothie misku s domácím müsli podle receptu bistro kavárny Mondieu.

 

 

Recept: Avokádová smoothie miska (stačí kliknout!)

 

Poznámka redakce:

AMÓZNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK? MONDIEU! – Uvolněná a nezapomenutelná atmosféra, milá obsluha a jídla připravovaná z čerstvých a kvalitních surovin od místních dodavatelů, takové jsou hlavní znaky Mondieu. Moderní mezinárodní menu s francouzským vlivem je zde připravováno podle tradičních receptur a nabízí i možnosti pro vegetariány a vegany. Milovníci sladkého jistě ocení ručně vyráběné dezerty, které jsou podávány vždy čerstvé. Pochutnat si zde můžete na rozmanitých celodenních snídaních, salátech, burgerech, ale i speciálních denních menu. Dnešní doba je plná spěchu. Zastavte se na chvíli v Mondieu, kde si vychutnáte momenty plné vůní a chutí, které si zamilujete. Tato síť bistro kaváren otevřela v České republice má první pobočku v Praze, ve Westfield Chodov. Na své si zde přijdou i ti nejnáročnější hosté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy