REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní kuchařka – TOP 24 nejlepších receptů s pivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A máme tu další výběr těch nejlepších receptů z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz a to tentokráte na recepty s pivem. Právě pivo často dodává pokrmům další chuťový rozměr a dokáže z obyčejného jídla udělat kulinářskou záležitost. Inspirujte se tedy touto naší malou pivní kuchařkou a připravte si doma nějaké to skvělé jídlo na pivu, nebo dochucené světlým či tmavým pivem.


1.

První recept tu máme na marinované plátky krkovice marinované v marinádě z medu, oleje, hořčice a chilli papričky, upečené v troubě doměkka okořeněné drceným barevným pepřem a snítky rozmarýnu, pečené v troubě podlité černým pivem a vodou, servírované s tarhoňou.

Pivní krkovička v medovo-hořčicové marinádě, tarhoňa – RECEPT ZDE!

 

2.

Další recept z naší pivní kuchařky je na plát vepřového bůčku i s kůží nakrájený na kostky, ty opečené v troubě osolené a podlité mírně právě černým pivem. Skvělá pochutina k čumu jinému, než k pivu. :)

Bůčkové škvarky na černém pivě – RECEPT ZDE!

 

3.

Toto je recept na dušené maso ve vývaru a pivu! Je to taková česká klasika, podušené kostky hovězího masa zalité vývarem a pivem, ke konci spolu s mrkví a hráškem. Zelenina i s masem je zahuštěná jíškou.

Hovězí kližka na černém pivu s mrkví a hráškem – RECEPT ZDE!

 

4.

Vatovec obrovský, rovněž česky pýchavka obrovská, patří k houbách, pro které je typická úprava obalení v trojobalu jako řízek. Chutná je i v různých pikantních těstíčkách a ochucených směsí strouhanky, zde je jedna z variant, kterou můžeme použít i na úpravu bedel, masáků a dalších druhů hub, z kterých lze připravit řízky. I v tomto receptu má důležitou roli pivo!

Vatovec (pýchavka) v pikantním těstíčku – RECEPT ZDE!

 

5.

Poctivý guláš z hovězí kližky, vývaru z kostí, piva, masité papriky ….. V hrnci na sádle orestovaný základ z cibule a mleté papriky, na něm opečené a pak podušené kostky hovězího masa, zalité vývarem a pivem.

Hovězí guláš na pivu – RECEPT ZDE!

 

6.

Další recept tu máme od Karolíny Kamberské a to na kuřecí čtvrtky upečené v troubě v sáčku na pečení spolu s hlívou ústřičnou, cibulí, slaninou …. a pivo je tam také! :)

Syté kuře s hlívou a slaninou – RECEPT ZDE!

 

7.

Kachničku lze také nahradit obyčejným kuřetem. Pokud dodržíme níže uvedený postup, bude i kuřecí pečínka vonět a chutnat podobně, jako upečená kachna. Tento recept je na ekonomicky výhodnější variantu, na 6 kuřecích noh. Ovšem bez piva se ani v tomto receptu neobejdete.

Kuře á la kachna, moravské zelí, bramborové špalky – RECEPT ZDE!

 

8.

Máslo ušlehané s tvarohem smíchané s tvarůžky, cibulí a feferonkou. Rychlá, velice aromatická, pomazánka pro opravdové fajnšmekry! :)

Havířská pomazánka – RECEPT ZDE!

 

9.

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.

Jehněčí kolínko na černém pivu – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu další vyzkoušený, velice oblíbený recept, kde má pivo důležitou roli. Po tvarůžcích vonící závin z domácího těsta, plněný hlávkovým zelím a slaninou. Hodí se nejen na oslavy, ale jako netradiční večeře.

Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím – RECEPT ZDE!

 

11.

Další pivní recept je na rychlou minutku. Jde o nudličky vepřové kýty zprudka opečené na pánvi na oleji a cibuli, chvíli podušené podlité pivem, spolu s klobáskou a barevnou paprikou.

Sládkova pivovarská bašta – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept z Polska je pro nás Čechy trochu netradiční, ale mok připravený podle tohoto receptu je skvělý a také pomáhá jak na stres, tak na různé podzimní a zimní nastuzeniny … Takto připravené pivo se v Polsku pije hlavně v období adventu.

Svařené pivo – „piwo grzane“ – RECEPT ZDE!

 

13.

Přes noc marinované plátky hovězího roštěnce opečené zprudka na pánvi, servírované s orestovanou cibulí a přelité šťávou z výpeku. Tato pikantní úprava roštěnek nemá chybu.

Roštěnky v pivní marinádě – RECEPT ZDE!

 

14.

A co uzeniny, máte rádi? Vyzkoušejte tento recept na předpečené půlky špekáčků dopečené v troubě spolu s cibulí, přelité směsí z piva, nakládaných rajčat, nasekané feferonky a koření.

Špekáčky na černém pivu – RECEPT ZDE!

 

15.

Tento skvělý pokrm ze staročeské kuchyně můžeme podávat jak teplý s bramborovou kaší, tak i zastudena s chlebem. I v tomto receptu je potřeba použít pivo. :)

Plněná zelná hlávka – RECEPT ZDE!

 

16.

A tento recept znáte? Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.

Pivní vrabci – RECEPT ZDE!

 

17.

Vyzkoušejte také porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.

Kapr na pivu – RECEPT ZDE!

 

18

A máme tu další pomazánku dochucenou pivem. Romadur utřený v misce s tvarohem, dochucený cibulí, chilli a červenou paprikou, nakonec zalitý pivem. Hotová pomazánka se nechává 4 dny zrát při pokojové teplotě.

Pomazánka z romaduru – RECEPT ZDE!

 

19.

Při mírné teplotě v troubě upečené kousky vepřového bůčku, plecka a vyuzená žebra, spolu s cibulí a kořením, zalité vodou a pivem, směs rozmačkaná vidličkou a podávaná jako masová pomazánka, nejlépe na chlebu, obložená cibulí.

Vepřenka neboli české rillettes – RECEPT ZDE!

 

20.

A co tak připravit si doma pivní tataráček? Stačí jen nastrouhat sýry, ochutit je pivem, worcesterskou omáčkou, hořčicí …. servírujeme nejlépe s opečeným pečivem.

Pivní “tataráček” – RECEPT ZDE!

 

21.

A ještě jeden recept pro všechny milovníky uzenin. V troubě upečené klobásky spolu se zeleninou, přelité černým pivem.

Klobásky na pivu – RECEPT ZDE!

 

22.

Díky pivu a dalším surovinám si doma můžeme připravit skvělý pivní sýr. Tento recept je podle reportéra Ládi Hrušky. Hodí se buď na tmavý chléb nebo třeba na topinky.

Domácí pivní sýr – RECEPT ZDE!

23.

Pokud nevíte, co dnes budete mlsat u televize, vyzkoušejte tento recept a máte vystaráno i na dva filmy! :) Pivní preclíky upečené podle tohoto receptu budou jistě chutnat celé rodině.

Kynuté pivní preclíky – RECEPT ZDE!

 

24.

A jako poslední recept tohoto malého výběru tu máme na venku v grilu grilované kuře posazené na plechovce piva. Ovšem pokud vám zrovna nebude přát počasí, můžete ho stejným způsobem ugrilovat, nebo i upéci doma v troubě. :)

Kuře grilované na plechovce piva – RECEPT ZDE!

 

Recepty s pivem patří mezi velice oblíbené. A není divu, pivo je skvělá surovina, která při vaření dokáže opravdu skvěle dochutit nejen maso, ale i další produkty. V tomto výběru jsem pro vás z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz vybrali jen nepatrné množství těch “NEJ” receptů s pivem. Další najdete v naší databázi zde: Recepty jídel, recepty nápojů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy