REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní kuchařka – TOP 24 nejlepších receptů s pivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A máme tu další výběr těch nejlepších receptů z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz a to tentokráte na recepty s pivem. Právě pivo často dodává pokrmům další chuťový rozměr a dokáže z obyčejného jídla udělat kulinářskou záležitost. Inspirujte se tedy touto naší malou pivní kuchařkou a připravte si doma nějaké to skvělé jídlo na pivu, nebo dochucené světlým či tmavým pivem.


1.

První recept tu máme na marinované plátky krkovice marinované v marinádě z medu, oleje, hořčice a chilli papričky, upečené v troubě doměkka okořeněné drceným barevným pepřem a snítky rozmarýnu, pečené v troubě podlité černým pivem a vodou, servírované s tarhoňou.

Pivní krkovička v medovo-hořčicové marinádě, tarhoňa – RECEPT ZDE!

 

2.

Další recept z naší pivní kuchařky je na plát vepřového bůčku i s kůží nakrájený na kostky, ty opečené v troubě osolené a podlité mírně právě černým pivem. Skvělá pochutina k čumu jinému, než k pivu. :)

Bůčkové škvarky na černém pivě – RECEPT ZDE!

 

3.

Toto je recept na dušené maso ve vývaru a pivu! Je to taková česká klasika, podušené kostky hovězího masa zalité vývarem a pivem, ke konci spolu s mrkví a hráškem. Zelenina i s masem je zahuštěná jíškou.

Hovězí kližka na černém pivu s mrkví a hráškem – RECEPT ZDE!

 

4.

Vatovec obrovský, rovněž česky pýchavka obrovská, patří k houbách, pro které je typická úprava obalení v trojobalu jako řízek. Chutná je i v různých pikantních těstíčkách a ochucených směsí strouhanky, zde je jedna z variant, kterou můžeme použít i na úpravu bedel, masáků a dalších druhů hub, z kterých lze připravit řízky. I v tomto receptu má důležitou roli pivo!

Vatovec (pýchavka) v pikantním těstíčku – RECEPT ZDE!

 

5.

Poctivý guláš z hovězí kližky, vývaru z kostí, piva, masité papriky ….. V hrnci na sádle orestovaný základ z cibule a mleté papriky, na něm opečené a pak podušené kostky hovězího masa, zalité vývarem a pivem.

Hovězí guláš na pivu – RECEPT ZDE!

 

6.

Další recept tu máme od Karolíny Kamberské a to na kuřecí čtvrtky upečené v troubě v sáčku na pečení spolu s hlívou ústřičnou, cibulí, slaninou …. a pivo je tam také! :)

Syté kuře s hlívou a slaninou – RECEPT ZDE!

 

7.

Kachničku lze také nahradit obyčejným kuřetem. Pokud dodržíme níže uvedený postup, bude i kuřecí pečínka vonět a chutnat podobně, jako upečená kachna. Tento recept je na ekonomicky výhodnější variantu, na 6 kuřecích noh. Ovšem bez piva se ani v tomto receptu neobejdete.

Kuře á la kachna, moravské zelí, bramborové špalky – RECEPT ZDE!

 

8.

Máslo ušlehané s tvarohem smíchané s tvarůžky, cibulí a feferonkou. Rychlá, velice aromatická, pomazánka pro opravdové fajnšmekry! :)

Havířská pomazánka – RECEPT ZDE!

 

9.

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.

Jehněčí kolínko na černém pivu – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu další vyzkoušený, velice oblíbený recept, kde má pivo důležitou roli. Po tvarůžcích vonící závin z domácího těsta, plněný hlávkovým zelím a slaninou. Hodí se nejen na oslavy, ale jako netradiční večeře.

Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím – RECEPT ZDE!

 

11.

Další pivní recept je na rychlou minutku. Jde o nudličky vepřové kýty zprudka opečené na pánvi na oleji a cibuli, chvíli podušené podlité pivem, spolu s klobáskou a barevnou paprikou.

Sládkova pivovarská bašta – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept z Polska je pro nás Čechy trochu netradiční, ale mok připravený podle tohoto receptu je skvělý a také pomáhá jak na stres, tak na různé podzimní a zimní nastuzeniny … Takto připravené pivo se v Polsku pije hlavně v období adventu.

Svařené pivo – „piwo grzane“ – RECEPT ZDE!

 

13.

Přes noc marinované plátky hovězího roštěnce opečené zprudka na pánvi, servírované s orestovanou cibulí a přelité šťávou z výpeku. Tato pikantní úprava roštěnek nemá chybu.

Roštěnky v pivní marinádě – RECEPT ZDE!

 

14.

A co uzeniny, máte rádi? Vyzkoušejte tento recept na předpečené půlky špekáčků dopečené v troubě spolu s cibulí, přelité směsí z piva, nakládaných rajčat, nasekané feferonky a koření.

Špekáčky na černém pivu – RECEPT ZDE!

 

15.

Tento skvělý pokrm ze staročeské kuchyně můžeme podávat jak teplý s bramborovou kaší, tak i zastudena s chlebem. I v tomto receptu je potřeba použít pivo. :)

Plněná zelná hlávka – RECEPT ZDE!

 

16.

A tento recept znáte? Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.

Pivní vrabci – RECEPT ZDE!

 

17.

Vyzkoušejte také porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.

Kapr na pivu – RECEPT ZDE!

 

18

A máme tu další pomazánku dochucenou pivem. Romadur utřený v misce s tvarohem, dochucený cibulí, chilli a červenou paprikou, nakonec zalitý pivem. Hotová pomazánka se nechává 4 dny zrát při pokojové teplotě.

Pomazánka z romaduru – RECEPT ZDE!

 

19.

Při mírné teplotě v troubě upečené kousky vepřového bůčku, plecka a vyuzená žebra, spolu s cibulí a kořením, zalité vodou a pivem, směs rozmačkaná vidličkou a podávaná jako masová pomazánka, nejlépe na chlebu, obložená cibulí.

Vepřenka neboli české rillettes – RECEPT ZDE!

 

20.

A co tak připravit si doma pivní tataráček? Stačí jen nastrouhat sýry, ochutit je pivem, worcesterskou omáčkou, hořčicí …. servírujeme nejlépe s opečeným pečivem.

Pivní “tataráček” – RECEPT ZDE!

 

21.

A ještě jeden recept pro všechny milovníky uzenin. V troubě upečené klobásky spolu se zeleninou, přelité černým pivem.

Klobásky na pivu – RECEPT ZDE!

 

22.

Díky pivu a dalším surovinám si doma můžeme připravit skvělý pivní sýr. Tento recept je podle reportéra Ládi Hrušky. Hodí se buď na tmavý chléb nebo třeba na topinky.

Domácí pivní sýr – RECEPT ZDE!

23.

Pokud nevíte, co dnes budete mlsat u televize, vyzkoušejte tento recept a máte vystaráno i na dva filmy! :) Pivní preclíky upečené podle tohoto receptu budou jistě chutnat celé rodině.

Kynuté pivní preclíky – RECEPT ZDE!

 

24.

A jako poslední recept tohoto malého výběru tu máme na venku v grilu grilované kuře posazené na plechovce piva. Ovšem pokud vám zrovna nebude přát počasí, můžete ho stejným způsobem ugrilovat, nebo i upéci doma v troubě. :)

Kuře grilované na plechovce piva – RECEPT ZDE!

 

Recepty s pivem patří mezi velice oblíbené. A není divu, pivo je skvělá surovina, která při vaření dokáže opravdu skvěle dochutit nejen maso, ale i další produkty. V tomto výběru jsem pro vás z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz vybrali jen nepatrné množství těch “NEJ” receptů s pivem. Další najdete v naší databázi zde: Recepty jídel, recepty nápojů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy