REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté pivní preclíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud nevíte, co dnes budete mlsat u televize, vyzkoušejte tento recept a máte vystaráno i na dva filmy! :) Pivní preclíky upečené podle tohoto receptu budou jistě chutnat celé rodině.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
100 gchlebové mouky
15 gkvasnic
250 mlsvětlého piva
80 mloleje
1 ksvaječný žloutek (bílek využijeme na potření)
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkacukru
1 lžičkamáku
1 lžičkasoli
1/3 lžičkypepře
Ostatní:
voda
papír na pečení na plech
sůl, kmín a mák na posypání preclíků

Postup:
  1. Do mísy s moukou přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a část nahřátého piva, lehce zasypte moukou a necháme vzejít kvásek, což bude trvat asi 10 až 15 minut
  2. Přidáme olej, sůl, pepř, drcený kmín i mák, druhou část piva a vypracujeme těsto, které necháme opět odpočívat tak 30 minut
  3. Z připraveného těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, z kterých pak vytvarujeme preclíky, ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným bílkem s trochou vody, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a mákem
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 15-20 minut, pak troubu vypneme, mírně otevřeme dvířka a preclíky ještě dosušíme.
Poznámka:

Foto Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy