REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké košíčky s gorgonzolou a hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křehké a křupavé košíčky z pivního těsta plněné gorgonzolou a hruškami. Sypané parmazánvou drobenkou a potom upečené.


Ingredience:
150 ghladké pšeničné mouky
125 gHery
50 ghladké žitné mouky
90 mlpiva
Náplň:
100 ghrubě nastrouhané gorgonzoly (nivy)
100 gHery
2 ksoloupaných hrušek nakrájených na kostičky
4 lžícestrouhaného parmazánu
12 lžiček pomazánkového másla bez příchuti
12 lžiček strouhanky na dno košíčků
2 hrstistrouhanky na drobenku

Postup:

1. Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto
2. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky
3. Skleničkou vykrájíme kolečka trochu větší než je spodní průměr muffinek a vtlačíme do košíčků, aby těsto sahalo ke krajům
4. Na dno každého nasypeme lžičku strouhanky, asi lžíci hrušek, přidáme lžičku pomazánkového másla a rozdrobenou gorgonzolu 5. Drobenka: strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a Herou, dokud nevznikne drobenka podobná té na koláče – v případě potřeby přidáme strouhanku nebo tuk
6. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou
7. Podáváme jako chuťovku k vínu a pivu nebo k večeři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy