REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké košíčky s gorgonzolou a hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křehké a křupavé košíčky z pivního těsta plněné gorgonzolou a hruškami. Sypané parmazánvou drobenkou a potom upečené.


Ingredience:
150 ghladké pšeničné mouky
125 gHery
50 ghladké žitné mouky
90 mlpiva
Náplň:
100 ghrubě nastrouhané gorgonzoly (nivy)
100 gHery
2 ksoloupaných hrušek nakrájených na kostičky
4 lžícestrouhaného parmazánu
12 lžiček pomazánkového másla bez příchuti
12 lžiček strouhanky na dno košíčků
2 hrstistrouhanky na drobenku

Postup:

1. Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto
2. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky
3. Skleničkou vykrájíme kolečka trochu větší než je spodní průměr muffinek a vtlačíme do košíčků, aby těsto sahalo ke krajům
4. Na dno každého nasypeme lžičku strouhanky, asi lžíci hrušek, přidáme lžičku pomazánkového másla a rozdrobenou gorgonzolu 5. Drobenka: strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a Herou, dokud nevznikne drobenka podobná té na koláče – v případě potřeby přidáme strouhanku nebo tuk
6. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou
7. Podáváme jako chuťovku k vínu a pivu nebo k večeři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy