REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní slané pochutiny (zákusky)

Barevné syrové kuličky

Kuličky z lučiny, jogurtu a goudy, obalené v pažitce, kmínu, paprice a opražených podrcených lupíncích.

Bezlepkové luštěninové krekry

Recept vhodný pro bezlepkáře na slané luštěninové krekry skvělé na mlsání. Ovšem jsou tak dobré, že budou chutnat všem, i těm, co nemusí držet bezlekovou dietu!

Bramborové preclíky s mákem

Preclíky z bramborového těsta, posypané mákem, upečené dozlatova.

Česnekové dukátky

Slepované slané pečivo z vařených brambor, másla, hladké mouky … Skvěle se hodí k vínu nebo k pivu.

Česnekové chroupání

Plátky bagety zapečené s olivovým olejem, česnekem, špetkou soli a tymiánem. Oceníte, když se dostaví nečekaná návštěva.

Datle nadívané mandlemi

Datle s mandlemi podáváme na servírovacím talíři jako malé pohoštění.

Dýňové placky

Podle tohoto receptu připravené placky lze podávat jako přílohu nebo samostatně s dipem jako slanou pochutinu k pivu či vínu.

Dýňové placky II.

S barvami podzimu se jednoznačně ztotožňuje dýně. Její nádherně oranžová barva je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně hokaido, kterou není třeba loupat. Nemá skoro žádné kalorie, za to obsahuje plno vitaminů a minerálů. A jak docílíte nejlepší chuti pokrmu? Pokud pečlivě zvolíte suroviny. Možná máte své oblíbené, ale pokud váháte, kvalitu potravin signalizují také malá loga na obalu výrobku, jakými jsou např. Klasa nebo BIO.

Ementálové vločky

Úžasně dekorativní slané mlsání vhodné jak k čaji, tak k dobrému vínu či pivu. Vločky lze nahradit i jinými tvary, ale právě vločky dodávají této slano-sýrové dobrotě ten jedinečný vzhled.

Hoblinky se sýrem

Stočená slaná roláda naplněná utřeným máslem se sýrem, nakrájená na tenká kolečka (hoblinky). Tato kolečka jsou pak zprudka upečená v troubě.

Kaviárové paštičky

Slepované slané pečivo z listového těsta plněné kaviárovým krémem.

Kaviárové roládky

Plátkový tvrdý sýr naplněný kaviárovou pomazánkou, stočený do rolády, servírovaný nakrájený na plátky.

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta plněné krémem, zdobené citronem, lososem a koprem.

Kouzelné kuličky „Skoč-do-hubky“

Pokud se vám letos nechce vítat nový rok ve víru města, užijte si silvestrovskou párty jen s těmi, které máte rádi, pěkně doma, s úžasnými chuťovkami k pivu či vínu. Nebo letos dáme šampíčko? :) Masové kuličky připravené podle tohoto receptu jsou skvělé a rozhodně stojí za vyzkoušení!

Kroužky z listového těsta

Slané pečivo se slunečnicovými semínky a sýrem.

Kroužky z listového těsta II.

Slaná kolečka z listového těsta posypaná pepřem, kmínem, sezamovými semínky, solí a sýrem.

Křehké košíčky s gorgonzolou a hruškami

Křehké a křupavé košíčky z pivního těsta plněné gorgonzolou a hruškami. Sypané parmazánvou drobenkou a potom upečené.

Kynuté pivní preclíky

Pokud nevíte, co dnes budete mlsat u televize, vyzkoušejte tento recept a máte vystaráno i na dva filmy! :) Pivní preclíky upečené podle tohoto receptu budou jistě chutnat celé rodině.

Lněné krekry

Ze semínek lnu, sezamových a dýňových semínek, vody, bylinek, soli, špetky chilli či uzené papriky připravené těsto, to upečené v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení, po vychladnutí rozlámané na jednotlivé krekry.

Makové krekry s quacamole

Znáte to taky? Máte na něco chuť, ale ne na nic velkého, prostě si jen tak uzobnout, ochutnat. Tak přesně tohle splňuje tento recept. Inspirací jsou mexické nachos, pouze kukuřičnou tortillu nahradily makové trojhránky z listového těsta.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy