Recept vhodný pro bezlepkáře na slané luštěninové krekry skvělé na mlsání. Ovšem jsou tak dobré, že budou chutnat všem, i těm, co nemusí držet bezlekovou dietu!
Ingredience:
1 hrnek | červené čočky |
2 hrnky | vody |
100 g | cizrny |
10 g | soli |
4 lžíce | řepkového oleje |
2 lžíce | chia černého sezamu |
1/2 lžičky | sladké papriky |
1/2 lžičky | uzené papriky |
1/2 lžičky | pepře |
chilli vločky podle chuti |
Postup:
- Čočku v hrnci zalijeme vodou, tu osolíme, přivedeme k varu, vaříme 15-20 minut, necháme vychladit
- Cizrnu s chilli rozmixujeme, pak do směsi přidáme chia černý sezam a koření
- Prochladlou čočku smícháme s olejem, pak do této hmoty zamícháme suchou směs
- Jednu polovinu směsi dáme mezi dva papíry na pečení, rozválíme ji na placku silnou 2-3 mm, pomocí rádýlka rozkrájíme na jednotlivé krekry, ale vše necháme v celku, jednotlivé krekry oddělíme až po upečení! Postu opakujeme, připravíme si další plech
- Placky opatrně přendáme na dva plechy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 15 minut, pak placky otočíme a pečeme dalších 15 minut
- Prochladlé placky nakonec rozlámeme na jednotlivé krekry.
Foto: Naďa Indruchová