REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové preclíky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Preclíky z bramborového těsta, posypané mákem, upečené dozlatova.


Ingredience:
150 gvařených brambor
100 gpolohrubé mouky
50 gtuku na pečení
1 ksžloutku
1/2 sáčkukypřicího prášku do pečiva
mák na posypání
vejce na potření
mouka na vál
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, promícháme se žloutkem trochou soli, přidáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec zapracujeme změklý tuk
2. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici
3. Těsto rozválíme na pomoučeném válu, několikrát přeložíme, pak vytvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky a vytvarujeme z nich válečky
4. Na plech vyložený pečicím papírem je stočíme do tvaru preclíků, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a dozlatova upečeme.

Doporučení:

Podáváme k pivu nebo vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy