REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové dukátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slepované slané pečivo z vařených brambor, másla, hladké mouky … Skvěle se hodí k vínu nebo k pivu.


Ingredience:
250 gvařených brambor
250 gmásla (rostlinného tuku)
250 ghladké mouky
sůl
vejce na potření
sezamová semínka na posypání
tuk na vymazání plechu
Na česnekový krém:
140 gtaveného sýra
2 lžícemajolky
trochu mléka
česnek podle chuti
sůl

Postup:

1. Den předem uvařené brambory jemně nastrouháme, přidáme změklé máslo (tuk), prosátou hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto, které dáme asi na jednu hodinu do chladna
2. Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a formičkou vykrajujeme kolečka
3. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, polovinu z nich potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky
4. Dáme do vyhřáté trouby a upečeme, při teplotě kolem 180 °C, dozlatova
5. Vychladlá kolečka, vždy jedno potřené vejcem a druhé nepotřené, slepujeme česnekovým krémem a osolíme.

Příprava česnekového krému:
Tavený sýr utřeme s majolkou, podle potřeby zředíme mlékem, dochutíme rozetřeným česnekem a podle potřeby osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy