REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky z listového těsta plněné krémem, zdobené citronem, lososem a koprem.


Ingredience:
400 glistového těsta
100 glososa na ozdobu
1 kscitronu na ozdobu
svazek kopru na ozdobu
hladká mouka na vál
Na krém:
200 gmascarpone
1 lžícenasekané pažitky
3 kslučiny
sůl

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 6 cm a vložíme do formiček na košíčky
2. Na těsto v košíčkách položíme alobal, zatížíme fazolemi, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut, pak vyndáme alobal s fazolemi a dopečeme při 180 °C dalších 15 minut
3. Upečené košíčky necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak teprve vyklopíme
4. Mascarpone a lučinu rozmícháme na hladký krém, přidáme na jemno nasekanou pažitku, podle chuti osolíme, promícháme, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků
5. Citron nakrájíme na tenké plátky, z kterých vykrájíme malé trojúhelníčky, lososa nakrájíme natenko a necháme krátce v chladu zatuhnout
6. Připravené košíčky ozdobíme kousky citronu, malým plátkem lososa a čerstvým koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy