REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivý guláš z hovězí kližky, vývaru z kostí, piva, masité papriky ….. V hrnci na sádle orestovaný základ z cibule a mleté papriky, na něm opečené a pak podušené kostky hovězího masa, zalité vývarem a pivem.


Ingredience:
750 ghovězí kližky
0,5 lvývaru z kostí
0,25 lsvětlého piva
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvětší barevná (červená) paprika
2 lžícerajského protlaku
1 lžíceplnotučné hořčice
mletá červená paprika (nejlépe maďarská)
strouhaný tvrdý chléb
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Kližku nakrájíme na kostky
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, kostky masa, osolíme, okmínujeme, maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo
  3. Nasypeme papriku, zamícháme, pak podlijeme vývarem, ztlumíme oheň, dusíme, za občasného míchání, 90 minut
  4. Když je maso skoro měkké, přilijeme pivo, rajský protlak, přidáme hořčici, nakrájenou papriku zbavenou jadřinců, ochutíme majoránkou, dusíme až je maso měkké
  5. Na závěr guláš dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem, zahustíme strouhaným chlebem, ještě chvíli provaříme.
Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy