Na kostky pokrájená hovězí kližka podušená s rajčaty, hotová servírovaná posypaná kostičkami šunky a strouhaným sýrem.
Ingredience:
400 g | hovězí kližky |
100 g | šunky |
20 g | hladké mouky |
4 ks | rajčata |
2 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
8 lžic | strouhaného eidamu |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kostky hovězího masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě
2. Po vydušení šťávy zaprášíme moukou, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, spařená oloupaná rajčata pokrájená na měsíčky, prolisovaný česnek a podlijeme vodou, společně vaříme na mírném ohni pod pokličkou, dokud není maso měkké.
3. Guláš dle potřeby podléváme vodou, občas promícháme
4. Podáváme posypané na kostičky nakrájenou šunkou a posypané strouhaným sýrem.
Vhodná příloha jsou těstoviny, nebo vařené brambory.