REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekáčky na černém pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečené půlky špekáčků dopečené v troubě spolu s cibulí, přelité směsí z piva, nakládaných rajčat, nasekané feferonky a koření.


Ingredience:
8-10 kskvalitních špekáčků
4-6 ksstroužků česneku
2-3 ksvětší cibule
1 ksfeferonku (lze vynechat)
500 mlčerného piva
400 mldrcených rajčat
1 lžícisladké mleté papriky
1 lžícimleté pálivé papriky
pepř
sůl

Postup:
  1. Špekáčky podélně rozřízněte, povrch nakrojíme do kříže, pěkně na ježečka
  2. Připravené špekáčky rozložíme na pekáček a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C mírně zapéct, necháme je tam 15 minut, jednou otočíme
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, ta ještě překrojíme
  4. Smíchejte pivo s rajčaty a nasekanou feferonkou, dochutíme mletou sladkou i pálivou paprikou, prolisovaným česnekem, nejlépe čerstvě namletým pepřem a solí
  5. Z opečených buřtů slijeme část tuku, pak pod buřty dáme cibuli a pekáč přelijeme směsí z piva a rajčat
  6. Pečeme v troubě 1 hodinu, občas zamícháme
  7. Podáváme například s čerstvým pečivem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy