REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různě upravené uzeniny


Balkánský špíz

Rychlá pochoutka na gril.

Bílá klobása marinovaná v pivě

Jednoduchý recept na bílé klobásky upravené grilováním.

Bílá klobása naložená v pivě

Skvělý recept na bílou klobásu grilovanou na roštu nebo otevřeném ohništi.

Budapešťská uzenka

Do zářezů v klobáse vložené plátky slaniny, sýra a kolečka cibule, uzenina pak potřená olejem smíchaným s mletou paprikou a na grilu grilovaná.

Buřtguláš

Guláš z koleček buřtů případně z kousků točeného salámu, brambor a dalších ingrediencí.

Buřtguláš s nočky

Klasický guláš z uzeniny, brambor a dalších ingrediencí, podle tohoto receptu servírovaný ještě s kulatými knedlíčky zavařenými právě v guláši.

Buřty na černém pivu

V pivní směsi pečené špekáčky s cibulí, paprikou a beraními rohy.

Domácí opečená klobása

Směs mletého hovězího a vepřového masa, naplněná do střev.

Grilovací klobásky zapečené s cibulí v palačinkovém těstě

Bílé grilovací klobásky ve vaječné směsi s dijonskou hořčicí a cibulí. Jedná se o obdobu tradičního anglického receptu “Toad in the Hole” (Žába v díře).

Grilovaná klobása na ohni s domácím chlebem a vejmrdou

Položte si opravdu jednoduchou otázku: Jaké nejtypičtější jídlo se připravuje na grilu? Zcela jistě jste odpověděli „klobása“. Tato uzenina, která se nejčastěji podává s hořčicí a chlebem na každé pouti, sportovním zápase nebo koncertu, na gril prostě patří. Proto vám přinášíme netradiční recept na tuto pochutinu.

Grilované párečky se slaninou

Tenké párky zabalené do slaninové košilky, okořeněné rozmarýnu a grilované na roštu.

Grilované párky se sýrem

Liberecké párky podélně naříznuté do hloubky, vnitřek potřený směsi kečupu a hořčice, naplněné tvrdým sýrem, poprášené mletou pálivou paprikou, potřené olejem, zabalené do plátků anglické slaniny, připravené grilované na roštu grilu.

Grilované párky se sýrem a slaninou

Libové párečky obalené plátky sýra a anglické slaniny, grilované na roštu.

Grilované párky ve slaninové košilce

Na venkovním roštu grilu opečené tenké párky obalené v anglické slanině.

Grilovaní šneci z vinné klobásy s vůní rozmarýnu

Šneky umotané z vinné klobásy marinované v rozmarýnovo-citronové marinádě, grilované na dobře rozpáleném roštu grilu.

Guláš z párků

Na kolečka nakrájené tenké plátky, opečené na cibulovém základě z jarní cibulky, másla a česneku, nakonec chvíli podušené přelité vývarem a rajským protlakem.

Hot dogy s karamelizovanou cibulkou a nakládaným zelím

Hot dog je velká věc. Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu či Frankfurtu. Nicméně faktem je, že jsou čím dál oblíbenější i v Česku a celkem suverénně nahradily původní párky v rohlíku. Výhodou hot dogu totiž je, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i další ingredience – například zelí, červenou cibuli a ty správné bylinky.

Kabanos pečený v popelu

Kolečka kabanosu napíchaná na grilovací jehly spolu s rajčaty, slaninou, cibulí a paprikami, zabalená do alobalu a upečená ve žhavém popelu.

Kari uzenka

V zářezích klobásy vložené kousky sýra, papriky, cibule, okurky a slaniny, uzenina potřená olejem, na grilu grilovaná, posypaná pepřem a kari kořením.

Klobásky na jehle

Špízy připravené z bílých bavorských klobás, barevných paprik a debrecínských párečků.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy