různě upravené uzeniny
Balkánský špíz
Rychlá pochoutka na gril.
Bílá klobása marinovaná v pivě
Jednoduchý recept na bílé klobásky upravené grilováním.
Bílá klobása naložená v pivě
Skvělý recept na bílou klobásu grilovanou na roštu nebo otevřeném ohništi.
Budapešťská uzenka
Do zářezů v klobáse vložené plátky slaniny, sýra a kolečka cibule, uzenina pak potřená olejem smíchaným s mletou paprikou a na grilu grilovaná.
Buřtguláš
Guláš z koleček buřtů případně z kousků točeného salámu, brambor a dalších ingrediencí.
Buřtguláš s nočky
Klasický guláš z uzeniny, brambor a dalších ingrediencí, podle tohoto receptu servírovaný ještě s kulatými knedlíčky zavařenými právě v guláši.
Buřty na černém pivu
V pivní směsi pečené špekáčky s cibulí, paprikou a beraními rohy.
Domácí opečená klobása
Směs mletého hovězího a vepřového masa, naplněná do střev.
Grilovací klobásky zapečené s cibulí v palačinkovém těstě
Bílé grilovací klobásky ve vaječné směsi s dijonskou hořčicí a cibulí. Jedná se o obdobu tradičního anglického receptu “Toad in the Hole” (Žába v díře).
Grilovaná klobása na ohni s domácím chlebem a vejmrdou
Položte si opravdu jednoduchou otázku: Jaké nejtypičtější jídlo se připravuje na grilu? Zcela jistě jste odpověděli „klobása“. Tato uzenina, která se nejčastěji podává s hořčicí a chlebem na každé pouti, sportovním zápase nebo koncertu, na gril prostě patří. Proto vám přinášíme netradiční recept na tuto pochutinu.
Grilované párečky se slaninou
Tenké párky zabalené do slaninové košilky, okořeněné rozmarýnu a grilované na roštu.
Grilované párky se sýrem
Liberecké párky podélně naříznuté do hloubky, vnitřek potřený směsi kečupu a hořčice, naplněné tvrdým sýrem, poprášené mletou pálivou paprikou, potřené olejem, zabalené do plátků anglické slaniny, připravené grilované na roštu grilu.
Grilované párky se sýrem a slaninou
Libové párečky obalené plátky sýra a anglické slaniny, grilované na roštu.
Grilované párky ve slaninové košilce
Na venkovním roštu grilu opečené tenké párky obalené v anglické slanině.
Grilovaní šneci z vinné klobásy s vůní rozmarýnu
Šneky umotané z vinné klobásy marinované v rozmarýnovo-citronové marinádě, grilované na dobře rozpáleném roštu grilu.
Guláš z párků
Na kolečka nakrájené tenké plátky, opečené na cibulovém základě z jarní cibulky, másla a česneku, nakonec chvíli podušené přelité vývarem a rajským protlakem.
Hot dogy s karamelizovanou cibulkou a nakládaným zelím
Hot dog je velká věc. Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu či Frankfurtu. Nicméně faktem je, že jsou čím dál oblíbenější i v Česku a celkem suverénně nahradily původní párky v rohlíku. Výhodou hot dogu totiž je, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i další ingredience – například zelí, červenou cibuli a ty správné bylinky.
Kabanos pečený v popelu
Kolečka kabanosu napíchaná na grilovací jehly spolu s rajčaty, slaninou, cibulí a paprikami, zabalená do alobalu a upečená ve žhavém popelu.
Kari uzenka
V zářezích klobásy vložené kousky sýra, papriky, cibule, okurky a slaniny, uzenina potřená olejem, na grilu grilovaná, posypaná pepřem a kari kořením.
Klobásky na jehle
Špízy připravené z bílých bavorských klobás, barevných paprik a debrecínských párečků.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama