REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z párků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájené tenké plátky, opečené na cibulovém základě z jarní cibulky, másla a česneku, nakonec chvíli podušené přelité vývarem a rajským protlakem.


Ingredience:
4-6 kstenkých párků
1 ksstroužek česneku
1 sklenicenakládaných rajčat
1 svazekmladé cibulky
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícemásla
125 mlvývaru (z kostí nebo bujónu)
mletá červená paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Cibulky rozpůlíme, nakrájíme na drobno, párky nakrájíme na plátky, stroužek česneku oloupeme a prolisujeme
2. Tak na 2 lžících másla párky, cibulky a česnek zprudka opečeme
3. Gulášový základ dochutíme mletou sladkou paprikou, zamícháme a pak ihned přidáme rajčata z konzervy rozmačkaná vidličkou i se šťávou, krátce podusíme
4. Zalijeme vývarem a vmícháme rajský protlak, vše povaříme asi 5 minut, osolíme a pikantně opepříme.

Poznámka:

Fotografie zdroj: Zátkovy těstoviny a mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy