Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Salám v bramboráku

Měkký salám jako Gothaj nebo Mortadella, nakrájený na silnější kolečka, ta pokladená na bramborové těsto smažené na pánvi, pak překrytá další vrstvou bramborákového těsta, po obrácení usmažená dozlatova i z druhé strany.

Smažené vuřty

Kolečka špekáčků nakrájená na kolečka, obalená v pivním těstíčku a usmažená v horkém oleji.

Studentský holandský řízek

Studentský řízek zná každý, silnější kolečka gothajského salámu obalená v klasickém trojobalu a usmažená dozlatova, Co ale zkusit gothajský salám umlít a promíchat s nastrouhaným sýrem a petrželkou? Vznikne nám tak obdoba holandského řízku. Někdo mu také říká “Falešný holandský řízek” nebo Falešný holanďan”.

Studentský řízek

Řízek pro studenty? No dnešní mládež už asi moc neví, že salám se dá i obalit a usmažit dozlatova stejně jako klasický řízek, ovšem v minulém století byl toto tradiční oběd a ne jen studentů.

Vinná klobása smažená v trojobalu

Klobása usmažená v klasickém trojobalu do světle nazlátlé barvy.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.