REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studentský řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízek pro studenty? No dnešní mládež už asi moc neví, že salám se dá i obalit a usmažit dozlatova stejně jako klasický řízek, ovšem v minulém století byl toto tradiční oběd a ne jen studentů.


Ingredience:
400 gměkkého salámu (Gotgaj ...)
120-150 gstrouhanky
100 gprosáté hladké mouky
1-2 ksvejce
0,1 lvody nebo mléka
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Salám nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky, ty pak obalíme v mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance
2. Takto připravené řízky smažíme ve fritovacím hrnci, nebo na pánvičce, ve větším množství oleje, z obou stran, dozlatova
3. Podáváme teplé, nejlépe s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy