Měkký salám jako Gothaj nebo Mortadella, nakrájený na silnější kolečka, ta pokladená na bramborové těsto smažené na pánvi, pak překrytá další vrstvou bramborákového těsta, po obrácení usmažená dozlatova i z druhé strany.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500-600 g | měkkého salámu (skvělý je Gothaj či Mortadella) |
500 g | brambor |
100 g | hladké mouky nebo dle potřeby |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
- Omyté, oloupané brambory nastrouháme nahrubo, k bramborám pak přidáme mouku, vejce, utřený česnek, vše osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou, promícháme.
- Salám nakrájíme na plátky silné kolem jednoho centimetru, ne více jak jeden a půl centimetru.
- Na pánev z dobře rozpáleným olejem dáme část bramborákového těsta, to rozprostřeme, na těsto položíme kolečko salámu nebo také dvě kolečka salámu, záleží, jak velká je šiška salámu a také pánev, po chvíli kolečko nebo kolečka překryjeme další vrstvou bramborákového těsta, opatrně obrátíme a bramborák usmažíme i z druhé strany.
- Hotové bramboráky necháme na papírových ubrouscích okapat od oleje.
K salámu v bramboráku se skvěle hodí nějaký salát z čerstvé zeleniny a bylinek, případně i klíčků…