Šneky umotané z vinné klobásy marinované v rozmarýnovo-citronové marinádě, grilované na dobře rozpáleném roštu grilu.
Ingredience:
800-1000 g | vinné klobásy |
100-120 ml | olivového oleje |
1 hrst | snítek rozmarýnu |
1 ks | citron |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Pod tekoucí vodou propláchnutou vinnou klobásu rozdělíme na menší kusy, z kterých umotáme šneky, které zajistíme pomocí špejlí, ty vyskládáme do větší mísy.
- Připravíme marinádu; do misky nastrouháme citronovou kůru z 1/2 kusu citrónu, přidáme také šťávu z 1/2 kusu citrónu a snítky rozmarýnu, vše přelijeme olivovým olejem, promícháme.
- Marinádou zalijeme šneky v míse, necháme 24 hodin marinovat v lednici, občas je přeskládáme.
- Grilujeme 5 minut z jedné strany, po otočení šneky potřeme zbylou marinádou, grilujeme dalších 5 minut.
Grilované párky ve slaninové košilce
Hot dogy s karamelizovanou cibulkou a nakládaným zelím