REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buřtguláš s nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický guláš z uzeniny, brambor a dalších ingrediencí, podle tohoto receptu servírovaný ještě s kulatými knedlíčky zavařenými právě v guláši.


Ingredience:
200 gklobásky nebo jiné uzeniny (špekáček, kabanos...)
2 lžícemleté sladké papriky
2 lžícehotové jíšky Knorr Tmavá nebo zátřepka (2 lžíce hladké mouky a trocha vody)
1 vrchovatá lžícemajoránky
1 lžícesádla
2 lžičkykmínu
4 ksstroužky česneku
3 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 ksbrambory
2 kscibule
1 ksžluté papriky
1/2 ksfeferonky
vývar nebo voda + hovězí gelový bujon Knorr
pepř
sůl
Na nočky:
2-3 lžícepolohrubé mouky
1 lžícestudené vody
1/2 lžičkysoli
1 hrstnasekané petrželové natě
1 ksvejce
špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup:

1. Na sádle osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu, na kostky nakrájené brambory a chvilku restujeme
2. Přidáme papriku a mícháme, aby se uzenina i brambory hezky paprikou obalily, podlijeme vodou a přidáme zbytek ingrediencí … feferonku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na nudličky nebo na kostky, česnek prolisujeme nebo utřeme, necháme cca 5 minut probublávat
3. Do hrnku vyklepneme vejce a přidáme mouku, vodu, sůl, muškátový oříšek a petrželovou nať, vymícháme hladké těstíčko, které necháme cca 1/
2 hod odstát, pak podle potřeby přidáme vodu nebo mouku, musí mít konzistenci tak akorát, aby se daly lžičkou vykrajovat nočky
4. Nočky vhazujeme do guláše a dále vaříme, dokud nemáme měkké brambory
5. Nakonec zahustíme hotovou jíškou nebo zátřepkou a podle chuti dosolíme
6. Ještě přidáme v dlaních protřenou majoránku, necháme provařit a můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy