REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovací klobásky zapečené s cibulí v palačinkovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílé grilovací klobásky ve vaječné směsi s dijonskou hořčicí a cibulí. Jedná se o obdobu tradičního anglického receptu „Toad in the Hole“ (Žába v díře).


Ingredience:
300 ggrilovacích klobásek
1 hrstplocholisté petržele nebo pažitky
100 mlsodovky nebo vody
100 mlsmetany na vaření
3-4 lžícepolohrubé mouky
2 lžíceoleje
2 lžičkydijonské hořčice
2 ksvelkých vajec
1 ksvelké cibule
sůl

Postup:

1. Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme
2. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky
3. Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet
4. Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku)
5. Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky
6. Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne
7. Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není vše pěkně propečené
8. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy