Bílé grilovací klobásky ve vaječné směsi s dijonskou hořčicí a cibulí. Jedná se o obdobu tradičního anglického receptu “Toad in the Hole” (Žába v díře).
Ingredience:
300 g | grilovacích klobásek |
1 hrst | plocholisté petržele nebo pažitky |
100 ml | sodovky nebo vody |
100 ml | smetany na vaření |
3-4 lžíce | polohrubé mouky |
2 lžíce | oleje |
2 lžičky | dijonské hořčice |
2 ks | velkých vajec |
1 ks | velké cibule |
sůl |
Postup:
1. Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme
2. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky
3. Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet
4. Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku)
5. Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky
6. Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne
7. Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není vše pěkně propečené
8. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.
Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.