Kolečka kabanosu napíchaná na grilovací jehly spolu s rajčaty, slaninou, cibulí a paprikami, zabalená do alobalu a upečená ve žhavém popelu.
Ingredience:
400 g | kabanosu (koňského) |
60 g | slaniny |
4 ks | cibule |
4 ks | rajských jablíček |
2 ks | masité papriky |
2 lžíce | oleje |
kečup | |
pepř | |
sůl | |
grilovací jehly | |
alobal na zabalení |
Postup:
1. Salám a cibuli oloupeme a spolu s omytými rajčaty nakrájíme na kolečka
2. Omyté papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kousky
3. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly, ty potřeme olejem smíchaným s kečupem, solí a pepřem, (každou zvlášť) zabalíme do dvojitého alobalu
4. Balíčky zasypeme žhavým popelem a pečeme 15-20 minut, při rozbalování dáváme pozor, aby z nich nevytekla šťáva.