REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Budapešťská uzenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do zářezů v klobáse vložené plátky slaniny, sýra a kolečka cibule, uzenina pak potřená olejem smíchaným s mletou paprikou a na grilu grilovaná.


Ingredience:
800 gklobásy
200 gprorostlé slaniny
100 gplátkového sýra
2 kscibule
Na potření:
1 lžícemleté sladké papriky
olej

Postup:

1. Klobásy opláchneme, osušíme a ve vzdálenosti 2 cm nakrojíme do poloviny průměru
2. Pak do zářezů v klobáse zaklesneme střídavě rozkrájené plátky sýra, kolečka oloupaných cibulí a plátky slaniny, nakonec potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou
3. Potom grilujeme na rozpáleném roštu 15 minut a před koncem ještě jednou potřeme olejem s mletou paprikou
4. Klobásy servírujeme potřené kečupem a s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Místo klobásy můžeme použít točený salám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy