REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z romaduru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Romadur utřený v misce s tvarohem, dochucený cibulí, chilli a červenou paprikou, nakonec zalitý pivem. Hotová pomazánka se nechává 4 dny zrát při pokojové teplotě.


Ingredience:
2 ksromandury
1 kscibule
150 gměkkého tvarohu
1 dlpiva
1 lžičkasladké mleté papriky
1/2 lžičkychilli
sůl

Postup:

1. Romandur rozetřeme v misce vidličkou společně s tvarohem
2. Přidáme nakrájenou cibuli, dochutíme chilli, solí, paprikou a nakonec vše zalijeme pivem
3. Směs dáme do sklenice, ale nesmíme ji naplnit víc jak do poloviny, protože pomazánka zvětší svůj objem
4. Sklenici přikryjeme alobalem nebo celofánem a necháme zrát při pokojové teplotě 4 dny
5. Po 4 dnech vyzrálou pomazánku dáme do lednice vychladit a pak ji mažeme na chléb nebo pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy