REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní krkovička v medovo-hořčicové marinádě, tarhoňa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V marinádě z medu, oleje, hořčice a chilli papričky marinované plátky krkovice, upečené v troubě doměkka okořeněné drceným barevným pepřem a snítky rozmarýnu, podlité černým pivem a vodou, servírované s tarhoňou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky krkovice
4 ksstroužky česneku
4-6 kssnítek rozmarýnu
1 ksvětší cibule
1 kschilli paprička
3 lžícerostlinného oleje
3 lžícetekutého medu
2 lžíceplnotučné hořčice
250 mlčerného piva
drcený barevný pepř
bylinková sůl
voda
tuk
Na tarhoňu:
250 ghladké mouky
3 ksvejce
1 ksmenší cibule
1 lžícecukru
voda
sůl

Postup:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, na dno tukem vymazaného pekáčku rovnoměrně rozprostřeme cibuli s česnekem
  2. Připravíme si marinádu; olej smícháme s medem a hořčicí, do marinády přidáme také nadrbono posekanou, jadřinců zbavenou, chilli papričku
  3. Maso důkladně potřeme marinádou, osolíme, okořeníme nahrubo podrceným barevným pepřem, necháme chvíli odležet, pak plátky rozložíme do pekáčku na cibuli a česnek, poklademe snítky rozmarýnu
  4. Maso mírně podlijeme černým pivem a trochou vody, zaklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 30 minut, pak maso obrátíme a přelijeme pivem, podlijeme opět rochou vody, pečeme odklopené dalších 30-45 minut, záleží, jak silné plátky krkovice použijete
  5. Upečené plátky krkovice podáváme přelité šťávou z výpeku a s tarhoňou.

Příprava tarhoní:

  1. Prosátou mouku na vále spojíme s vejcem, mírně osolíme a toto husté těsto hněteme, až je hladké a suché
  2. Těsto nakrájíme na menší nepravidelné kousky a necháme schnout
  3. Oschlé kousky ustrouháme na hrubém struhadle, rozházíme po plechu a necháme do příštího dne schnout
  4. Druhý den strouhání ve vlahé troubě dosušíme
  5. Na tuku zpěníme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme strouhání a lehce je opražíme
  6. Přilijeme vodu, osolíme a přiklopené zvolna podusíme do změknutí.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy