Plátky kachních prsou plněná šunkou a sýrem, obalená v trojobalu, usmažená dozlatova, podávaná s upečenými kroketami a plátky citronu.
Ingredience:
2 ks | kachních prsou |
4 ks | plátků parmazánu nebo jiného sýra |
8 ks | plátků šunky |
750 g | mražených bramborových kroket |
4 lžíce | olivového oleje |
plátky citronu k podávání | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
4 lžíce | strouhanky |
3 lžíce | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Z kachních prsíček odstraníme kůži, nakrájíme na 4 stejně velké kousky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Každý plátek poklademe 2 plátky šunky, plátkem sýra, přeložíme tak, aby se skryla šunka i sýr a konce přitiskneme k sobě
3. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, ve strouhance a v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Mezitím v troubě vyhřáté na 160 °C upečeme 25 minut krokety, nebo je usmažíme v rozpáleném oleji
5. Maso podáváme s upečenými (usmaženými) kroketami a plátky citronu.