REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná kachní prsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kachních prsou plněná šunkou a sýrem, obalená v trojobalu, usmažená dozlatova, podávaná s upečenými kroketami a plátky citronu.


Ingredience:
2 kskachních prsou
4 ksplátků parmazánu nebo jiného sýra
8 ksplátků šunky
750 gmražených bramborových kroket
4 lžíceolivového oleje
plátky citronu k podávání
mletý pepř
sůl
Na obalení:
4 lžícestrouhanky
3 lžícehladké mouky
2 ksvajec

Postup:

1. Z kachních prsíček odstraníme kůži, nakrájíme na 4 stejně velké kousky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Každý plátek poklademe 2 plátky šunky, plátkem sýra, přeložíme tak, aby se skryla šunka i sýr a konce přitiskneme k sobě
3. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, ve strouhance a v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Mezitím v troubě vyhřáté na 160 °C upečeme 25 minut krokety, nebo je usmažíme v rozpáleném oleji
5. Maso podáváme s upečenými (usmaženými) kroketami a plátky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy