REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la kachna, moravské zelí, bramborové špalky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachničku lze nahradit obyčejným kuřetem. Pokud dodržíme níže uvedený postup, bude i kuřecí pečínka vonět a chutnat podobně, jako upečená kachna. Tento recept je na ekonomicky výhodnější variantu, na 6 kuřecích noh.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
6 kskuřecích noh i s kůží
80 gmásla
0,5 lčerného piva
kmín
sůl
Na kysané zelí:
2 sáčky (1 kg)kysaného zelí
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžícetuku
cukr
sůl
Na bramborový knedlík:
1 kgden předem ve slupce uvařených brambor
1 ksvejce
1 lžičkasoli
hrubá mouka dle potřeby
voda na uvaření knedlíků

Postup:
  1. Kuřecí nohy osolíme, okmínujeme poklademe do pekáčku
  2. Dáme kousek másla, mírně podlijeme pivem, zaklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme za občasného dolévání piva a přelévání šťávy z výpeku, na posledních 30 minut pečeme odklopené
  3. Kuře vytáhneme z trouby, servírujeme se zelím a bramborovým knedlíkem, mírně přelité šťávou z výpeku.

Přípava bramborových špalků:

  1. Den předem uvařené brambory oloupáme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku dle potřeby
  2. Vypracujeme nelepivé těsto
  3. Vyválíme válečky, které nakrájíme asi na 5 cm dlouhé špalky
  4. Ve vroucí vodě zaváříme, až vyplavou, vytáhneme je cedníkem a necháme důkladně okapat.

Příprava zelí:

  1. Zelí vyklopíme do hrnce, přidáme trochu vody, dáme na zdroj tepla, dusíme pod pokličkou do změknutí
  2. Zahustíme jíškou připravenou z mouky a orestované cibule
  3. Dochutíme solí a cukrem, promícháme a ještě chvíli podusíme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy