REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la kachna, moravské zelí, bramborové špalky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachničku lze nahradit obyčejným kuřetem. Pokud dodržíme níže uvedený postup, bude i kuřecí pečínka vonět a chutnat podobně, jako upečená kachna. Tento recept je na ekonomicky výhodnější variantu, na 6 kuřecích noh.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
6 kskuřecích noh i s kůží
80 gmásla
0,5 lčerného piva
kmín
sůl
Na kysané zelí:
2 sáčky (1 kg)kysaného zelí
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžícetuku
cukr
sůl
Na bramborový knedlík:
1 kgden předem ve slupce uvařených brambor
1 ksvejce
1 lžičkasoli
hrubá mouka dle potřeby
voda na uvaření knedlíků

Postup:
  1. Kuřecí nohy osolíme, okmínujeme poklademe do pekáčku
  2. Dáme kousek másla, mírně podlijeme pivem, zaklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme za občasného dolévání piva a přelévání šťávy z výpeku, na posledních 30 minut pečeme odklopené
  3. Kuře vytáhneme z trouby, servírujeme se zelím a bramborovým knedlíkem, mírně přelité šťávou z výpeku.

Přípava bramborových špalků:

  1. Den předem uvařené brambory oloupáme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku dle potřeby
  2. Vypracujeme nelepivé těsto
  3. Vyválíme válečky, které nakrájíme asi na 5 cm dlouhé špalky
  4. Ve vroucí vodě zaváříme, až vyplavou, vytáhneme je cedníkem a necháme důkladně okapat.

Příprava zelí:

  1. Zelí vyklopíme do hrnce, přidáme trochu vody, dáme na zdroj tepla, dusíme pod pokličkou do změknutí
  2. Zahustíme jíškou připravenou z mouky a orestované cibule
  3. Dochutíme solí a cukrem, promícháme a ještě chvíli podusíme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy