REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na česneku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře potřené rozetřeným česnekem, pokapané citronovou šťávou, s brambory pečené doměkka, servírované s orestovanou zeleninou.


Ingredience:
2 lžícemásla
2 lžícesezamových semínek
500 gmalých brambůrek
400 gmladých karotek
300 gmladých kedluben
75 gbylinkového másla
4 ksstroužků česneku
2 ksřapíků celeru
1 kskuřete
šťáva z 1/2 citronu
olej na pečení
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, potřeme oloupanými stroužky česneku utřenými se solí, lehce posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
2. Kuře vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 20 minut
3. Pak kuře potřeme bylinkovým máslem, obložíme oloupanými malými brambůrkami a přiklopené pečeme ještě asi 45 minut (podle velikosti kuřete) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, ke konci odklopíme a dopečeme dozlatova
4. Mezitím všechnu zeleninu oloupeme, opláchneme, nakrájíme na plátky, nasypeme do vroucí osolené vody a zhruba 2 minuty povaříme, scedíme, necháme okapat a potom v pánvi na rozehřátém oleji zeleninu krátce orestujeme, přidáme sezamová semínka
5. Naporcované kuře se zeleninou rozdělíme na talíře, obložíme brambůrkami a vše podlijeme výpekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy