REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře zapečené s brambory a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřecího masa zapečené společně s brambory, sýrem a šlehačkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskuřete
1000 gbrambor
200 gtvrdého sýru
250 mlšlehačky
2 kscibule
máslo na vymazání pekáče
sůl

Postup:

1. Kuře opláchneme, naporcujeme a nasolíme 2. Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky, z obou stran osolíme
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
4. Pekáč vymažeme máslem a poklademe jednu polovinu porce cibule, vyskládáme plátky brambor, ty pak posypeme zbytkem cibule
5. Nakonec vyskládáme porce kuřete, zaklopíme a dáme péci, při teplotě kolem 180 °C, cca 30 minut, pak odklopíme, vše polijeme šlehačkou a dáme na dalších 30 minut péct
6. Pekáč vytáhneme z trouby, vyjmeme jednotlivé porce kuřete, brambory posypeme strouhaným sýrem a kuřecí maso vrátíme zpět na brambory posypané sýrem
7. Odklopené zapékáme v troubě dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy