REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra s kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí játra podušená s cibulí, suchým sherry a slepičím bujonem, servírovaná s bramborovou kaší.


Ingredience:
600 gkuřecích jater
80 gmásla
4 kscibule
50 mlsuchého sherry nebo červeného vína
200 mlslepičího bujonu
mletý pepř
instantní bramborová kaše s mlékem
sůl

Postup:

1. Polovinu másla rozpustíme v pánvi, přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, za občasného míchání zvolna 15-20 minut opékáme, dokud nebude cibule zcela měkká a zlatá, pak ji vyndáme a odložíme stranou
2. Do pánve dáme zbytek másla, když se rozpustí, přidáme očištěná játra, opečeme je asi 5 minut, aby zvenku zhnědla a uvnitř zůstala růžová, podle chuti osolíme a opepříme
3. Vlijeme sherry i slepičí bujon, po chvíli do pánve vrátíme cibuli, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a necháme dvě minuty probublávat
4. Instantní bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu a společně vše servírujeme.

Doporučení:

Kdo si chce uvařit dobou domácí kaši, zde má jeden z našich receptů: Bramborová kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy