REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso se zeleninou, rýžové nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá, na dvou pánvích připravená, směs kuřecího masa a čerstvé kořenové i mražené zeleniny. Hotová směs servírovaná s vařenými rýžovými nudlemi. Pokrm inspirovaný asijskou kuchyní.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecích prsních řízků
350 gmražené zeleniny (směs na asijské pokrmy)
200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
5 lžicsojové omáčky
1-2 lžíceoblíbeného asijského koření
2 lžičkyškrobu (Solamylu)
Na rýžové nudle:
1 balenírýžových nudlí
jarní cibulka
voda
sůl

Postup:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme je, dochutíme sojovou omáčkou smíchanou s olejem a prolisovanými stroužky česneku, necháme 1 hodinu marinovat v lednici
  2. Kořenovou zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a petržel nastrouháme na struhadle s velkými oky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
  3. Na oleji nejprve orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a to i tu mraženou, kolečka jarní cibulky, vše podlijeme trochou vody, osolíme a okořeníme pepřem, chvíli podusíme
  4. Na jiné pánvi na troše oleje zprudka orestujeme marinované kuřecí kousky, ty pak přidáme do pánve se zeleninou, opět chvíli vše dusíme
  5. Pokrm nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství studené vody, ještě chvíli vše povaříme, ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem
  6. Na talíř nandáme čerstvě uvařené rýžové nudle (ty připravíme podle návodu na obalu), navršíme kuřecí směs a podáváme, nebo můžeme nudle s masovo-zeleninovou směsí promíchat a pokrm servírovat smíchaný.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

číst dále ...

Prohřejte se kvalitním čajem, který pohladí na duši i na jazyku

Připravte se na chladné počasí s výtečnými čaji, které vás nejen dobře naladí, zahřejí, ale také provoní celý domov. Čaj má mnoho podob, chutí, vůní i účinků. Vyznáte se v nich? Nahlédněte pod pokličku jejich typologie a dopřejte si letos ten, který byl navíc vyrobený v souladu s přírodou!

číst dále ...

Návrat žitného krále do českých kuchyní

Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba. I přes tento fakt má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná, jejíž spotřeba v roce 2018 podle údajů Agrární komory České republiky zhruba 10krát předčila spotřebu té žitné.

číst dále ...

Listopad přivál klasické české recepty z kvalitních surovin

Dlouhé podzimní večery i temná rána moc na energii nepřidají. Málokomu se chce dělat něco jiného než ležet v posteli. Možná vás z ní ale vytáhnou naše voňavé recepty. Dá se říct, že jsme tentokrát vsadili na jistotu. Čeká na vás česká klasika, kterou jsme se pokusili vyšperkovat k dokonalosti. Když jsme pokrmy sami připravovali, sáhli jsme po těch nejkvalitnějších surovinách, z jejichž obalů to prozrazují i značky kvality Klasa, Regionální potravina, BIO aj. Pochutnejte si na španělském ptáčku s houskovým knedlíkem, dýňových plackách, bramborové polévce nebo nezapomenutelném jablečném štrúdlu.

číst dále ...

Adventní přípravy na jednom místě? Regionální potravina představuje Velkého vánočního průvodce

Vánoční čas je pro mnohé z nás obdobím shonu a stresu, v němž se snažíme stihnout všechny úkony včas a přichystat pro naše nejbližší krásné svátky se vším všudy. Toho si všímá soutěž Regionální potravina, která se letos rozhodla ulehčit nám vánoční trápení a připravila unikátní projekt – Velkého vánočního průvodce. V šesti předvánočních týdnech zde návštěvníci naleznou velkou porci inspirace na vánoční recepty, výzdobu či dárky. Vše je přehledně rozděleno po týdnech s přiloženým úkolníčkem, abyste měli jistotu, že jste na nic nezapomněli. Vychutnejte si adventní období v klidu a pohodě s Regionální potravinou!

číst dále ...

Dýně v ketonové dietě: 3 recepty, které si zamilujete

Mysleli jste si, že když držíte dietu, nemůžete do svého jídelníčku zařadit dýni? Omyl! Dýně má v ketonové dietě rozhodně své místo. Protože její sklizeň právě vrcholí, připravili jsme pro vás 3 výborné a zdravé pokrmy, které by ve sbírce vašich oblíbených receptů neměly rozhodně chybět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy