REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky v těstíčku s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí řízky smažené v těstíčku, servírované s ochucenými těstovinami.


Ingredience:
8 kskrůtích řízečku po cca 70 g
2 ksvejce
100 ghladké mouky
80 gstrouhaného sýra
100 mlmléka
4 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl
Na těstoviny:
500 gcherry rajčátek
200 gtěstovin (tagliatelle)
3 ksstroužky česneku
4 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
voda na uvaření těstovin
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody a to tzv. „na skus“, lehce je propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a nastrouhaný sýr, řidší těstíčko osolíme a okořeníme nejlépe čerstvě umletým pepřem
3. Krůtí řízečky rozklepeme, osolíme a dochutíme pepřem, pak je obalíme v připraveném sýrovém těstíčku
4. V pánvi ve větším množství oleje nebo ve fritéze je usmažíme dozlatova
5. V jiné pánvi rozehřejeme olivový olej ve kterém necháme zezlátnou očištěný, na plátky pokrájený česnek, přidáme opláchnutá, důkladně okapaná rajčátka, mírně podlijeme horkou vodou a krátce podusíme, nezapomeneme osolit a okořenit pepřem
6. Do pánve přidáme okapané těstoviny, vše promícháme a necháme prohřát
7. Smažené krůtí řízečky servírujeme s dochucenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy