REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pivní sýr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pivní sýr podle reportéra Ládi Hrušky, který se hodí buď na tmavý chléb nebo třeba na topinky.


Ingredience:
2 balení měkkého tvarohu v alobalu (pozlátku)
1 hrnekpiva
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkykmínu

Postup:

1. Dvě kostky tvarohu dáme do mísy, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku, koření s tvarohem pak důkladně promícháme
2. Nakonec budoucí sýr zalijeme pivem a opět důkladně promícháme
3. Hmotu vyklopíme do hlubokého talíře a přikryjeme pokličkou nebo potravinářskou fólií, sýr necháme při pokojové teplotě 4-5 dnů zrát
4. Hotový vyzrálý sýr by měl být vrásčitý a narůžovělý, důkladně ho promícháme vidličkou a servírujeme nejlépe na tmavém chlebu či topinkách ozdobený nasekanou jarní cibulkou, pórkem nebo pažitkou.

Doporučení:

Používáme zásadně pozlátkové tvarohy, jsou osvědčené, ty z vaniček neuzrají.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy